Inför Herr: Skövde AIK – BP
Foto: Henke Råssmo

Inför Herr: Skövde AIK – BP

Share

Inför Herr: Skövde AIK – BP

BP har kommit halvvägs genom seriespelet och har tätkänning i en jämn tabell. Lördagen bjuder på ett nykomlingsmöte med Skövde AIK på bortaplan. Avspark kl. 15:00 på Södermalms IP ...

BP har kommit halvvägs genom seriespelet och har tätkänning i en jämn tabell. Lördagen bjuder på ett nykomlingsmöte med Skövde AIK på bortaplan. Avspark kl. 15:00 på Södermalms IP.

Första halvan av årets säsong är avklarad och BP har som nykomling överraskat många med att placera sig på en tredje plats i tabellen. BP har hittills varit seriens målgladaste lag med sina 35 mål framåt, samt seriens klart bästa hemmalag.

Norrby IF fick senast känna på vad det innebär att ställas mot BP på Grimsta. Motståndarna fick återvända tomhänta till Borås sedan BP och i synnerhet Nikola Vasic varit på spelhumör. Vasic svarade för ett äkta hattrick under en period på tio minuter i den första halvleken och BP vann sedan med totalt 5-2 efter ytterligare två mål från Marijan Cosic.

BP och Skövde AIK möttes redan i den tredje omgången av Superettan i år. En match som slutade 2-2 efter att Skövde först gått upp i en tvåmålsledning i början av andra halvlek. Monir Jelassi rundade sedan motståndarna med en jättelöpning med bollen från halva plan innan han serverade Oscar Pettersson till en reducering. Rodin Deprem såg därefter till att kvittera från nära håll i matchens slutskede framspelad av Wilmer Odefalk.

Under fredagen gjorde BP klart med återvändande Tim Söderström som senaste kommer från spel i Portugal. Han är dock inte spelklar till denna match utan får vänta något innan han åter kan äntra planen iförd BP:s rödsvarta tröja.

BP får klara sig utan Oscar Krusnell som är avstängd i lördagens match efter sina tre ihopsamlade varningar under säsongen.

Motståndarna: Skövde AIK
Skövde AIK grundades 1919 och spelar sina hemmamatcher på Södermalms IP. Laget tränas av den gamla landslagsspelaren Tobias Linderoth och tog precis som BP steget upp från Ettan under fjolåret, detta efter att ha besegrat Akropolis IF i kvalet till Superettan.

Denna säsong har laget i egenskap av att vara nykomlingar förvånat de flesta med att finnas uppe i toppen av tabellen. Att det är oerhört jämnt i toppen av årets tabell syns genom att BP som trea faktiskt har samma antalet poäng som Skövde på sjunde plats. Hela fem lag har hittills samlat ihop 25 poäng, men där BP är det av dessa lag som har bäst målskillnad (+10) att jämföra med Skövde (+2).

BP får särskilt se upp med skytteligaledaren Jack Cooper-Love som är inlånad från IF Elfsborg och som hittills har mäktat med att göra hela tolv mål på 14 matcher i år. Till lördagens match har man däremot mittfältaren Elmar Abraham avstängd.

Superettan: Omgång 16
Skövde AIK – BP
Lördag 30 juli kl. 15:00
Södermalms IP

För dig som vill se matchen:

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
8 mål: Nikola Vasic
7 mål: Oscar Pettersson
6 mål: Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm
2 mål: Rodin Deprem, Philip Hellquist
1 mål: David Zlotnik, Gustav Sandberg Magnusson, Wilmer Odefalk

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
6 assist: Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson
3 assist: Oscar Krusnell, Wilmer Odefalk
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi
1 assist: Gustav Sandberg-Magnusson, Philip Hellquist, Nikola Vasic, Marijan Cosic