Inför Herr: Sandvikens IF – BP

Ettan Norra rullar vidare med nya matcher och ytterligare en vardagsomgång. BP besöker på onsdagen Sandvikens IF som ligger 7:a i tabellen. BP som har byggt upp ett fint momentum ...

Ettan Norra rullar vidare med nya matcher och ytterligare en vardagsomgång. BP besöker på onsdagen Sandvikens IF som ligger 7:a i tabellen. BP som har byggt upp ett fint momentum går för sin femte raka seger. Matchstart kl. 19.00.

Efter en något hackig första halvlek förra omgången mot IFK Luleå så lossnade det rejält för BP i den andra. Fyra snabba mål gjorde man i den andra halvleken för att då säkra sin fjärde raka seger med slutresultatet 5-1. BP är helt klart inne i en fin period just nu och det är framförallt anfallsspelet som klickar. På de fyra matcherna i segersviten har BP gjort 15 mål.

Nu beger sig BP upp till Sandviken för en tuff bortamatch mot Sandvikens IF. Det första mötet mellan lagen var ända tillbaka i juni vilket var hemmapremiären för BP. Matchen vanns av BP med 3-1 men mycket har hänt sedan dess. BP:s tre målskyttar den dagen var Oskar Fallenius, Kristoffer Grauberg Lepik och Daniel Svensson, ingen av dessa tre var med i BP:s trupp senast mot IFK Luleå. Grauberg Lepik är utlånad till Nyköping BIS och Svensson har flyttat till danska Nordsjälland. Fallenius var skadad mot Berga men förhoppningen är att han kan vara med i truppen mot Sandviken.

Motståndarna: Sandvikens IF

Sandvikens IF grundades år 1918 och herrlaget har spelat 21 säsonger i Allsvenskan. Hemmamatcherna spelas på klassiska Jernvallen. Anläggningen var värd för två matcher i VM 1958. Klubben spelar sedan 2017 i Ettan Norra. I år har man tagit 26 poäng på 18 matcher och befinner sig därmed på en 7:e plats i tabellen. Förra omgången spelade man 1-1 borta mot Gefle IF. Tränare för laget är Pelle Olsson. Lagets främsta målskytt är Leo Englund som noterats för 8 mål i år.