Inför Herr: Örebro Syrianska IF – BP

Inför Herr: Örebro Syrianska IF – BP

Share

Inför Herr: Örebro Syrianska IF – BP

På lördag är det dags för bortamatch i Ettan Norra när BP åker till Örebro. Kl. 13:00 är det avspark mot Örebro Syrianska IF på Mellringe IP. Text: Philip KämpeFoto: Erik Bjern ...

På lördag är det dags för bortamatch i Ettan Norra när BP åker till Örebro. Kl. 13:00 är det avspark mot Örebro Syrianska IF på Mellringe IP.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Efter ett par hemmamatcher på Grimsta är herrlaget återigen ute på vägarna när spelarbussen beger sig till Närke. Att skriva att BP går in till matchen med gott självförtroende är nog upprepande att läsa men detta år har det onekligen varit så. Kanske att laget dock går in till matchen med lite extra självförtroende efter två raka 3-0-segrar mot IF Sylvia och Dalkurd. Senast mot Dalkurd såg det riktigt övertygande ut när BP med kontroll besegrade ett utav seriens bästa lag. Efter att Dalkurd först gjort ett självmål var det därefter Rodin Deprem och Marijan Cosic som hittade nätet varsin gång.

Just Rodin Deprem har inlett sin tid i BP bra efter att ha anslutit i somras och gjorde mål både mot Sylvia och Dalkurd.

– Det känns bra, vi har haft två matcher nu som har gått bra och vi har tagit tre poäng i båda. Sedan har vi mött Östersund innan det där vi vann så det känns skönt. Skönt att näta också och skönt att komma in i laget på rätt sätt, säger BP:s nye anfallare Rodin Deprem.

Rodin kom till BP från just lördagens motståndare, Örebro Syrianska. Där gjorde han tolv mål under våren och tillsammans med de två målen han gjort här i BP leder han skytteligan i Ettan Norra, ett mål framför lagkamraten Marijan Cosic. Inför lördagen så förväntar sig Rodin en tuff match mot sina förra lagkamrater:

– De har haft det lite tuffare de senaste tre matcherna där de förlorat men jag vet att de kommer ge allt och det kommer bli roligt men jag tror vi är det bättre laget och jag hoppas att vi tar tre poäng, säger Rodin.

När lagen möttes i våras var det på Hammarby IP, då vann BP med 3-0 efter mål från Marijan Cosic, Monir Jelassi och Simon Helg.

BP kommer dock att sakna Oscar Krusnell som missar matchen på lördag då han mot Dalkurd drog på sig säsongens tredje gula kort och han är därmed avstängd.

Motståndarna: Örebro Syrianska IF
Klubben bildades 1977 och blev då den första syrianska fotbollsföreningen i Sverige, endast ett par månader äldre än sin broderförening Syrianska FC från Södertälje. Förra året var man nykomlingar i Ettan Norra och slutade på en 12:e plats i klubbens debutsäsong i Sveriges tredje högsta serie. Årets säsong påbörjades starkt man har hackat lite på senare tid men laget ligger trots allt på en fin 9:e plats. Lagets främste målskytt var Rodin Deprem som nätade tolv gånger under våren innan han gick till BP i somras. I senaste omgången förlorade man borta mot Täby FK med 2-1.

Ettan Norra: Omgång 19
Örebro Syrianska IF – BP
4:e september
Kl. 13:00
Mellringe IP
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
13 mål: Marijan Cosic
9 mål: Omar Faraj
5 mål: Monir Jelassi, Gustav Sandberg-Magnusson
3 mål: Jardell Kanga
2 mål: Simon Helg, Samuel Leach Holm, Ali Suljic, Rodin Deprem
1 mål: Oscar Krusnell, Martin Falkeborn

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
8 assist: Oscar Krusnell, Marijan Cosic
7 assist: Samuel Leach Holm
4 assist: Monir Jelassi
2 assist: Jardell Kanga, Christer Gustafsson, Simon Helg
1 assist: David Zlotnik, Martin Falkeborn, Jesper Ceesay, Amadeus Sögaard, Alexander Seger