Inför herr: Nyköping BIS – BP

Inför herr: Nyköping BIS – BP

Share

Inför herr: Nyköping BIS – BP

Skadefronten har äntligen börjat ljusna för BP när de på söndagen tar sig an Nyköping BIS på bortaplan. Matchen startar kl. 16.00 och ses som vanligt på Sportexpressen Play. Te ...

Skadefronten har äntligen börjat ljusna för BP när de på söndagen tar sig an Nyköping BIS på bortaplan. Matchen startar kl. 16.00 och ses som vanligt på Sportexpressen Play.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Resultatmässigt har BP haft en bra period. Förra helgen slog man Karlslund med klara 4-0 och i onsdags tog ett ungt BP-lag sig vidare i cupen efter seger 3-1 mot Karlberg. Så det är med en positiv känsla herrlaget beger sig till Nyköping och bortamatch mot Nyköping BIS på Rosvalla IP med start kl. 16.00.

Det är framförallt en positiv känsla kring laget då det även skadeläget i truppen har ljusnat. På träningarna innan matchen mot Nyköping har alla spelare förutom Alexander Seger kunnat delta. Detta inkluderar alltså nyförvärvet Oskar Nordlund och hemvändaren Philip Haglund som båda är tillgängliga. Det är nu upp till tränare Shaun Constable hur han väljer att ta ut laget och vilka som får spela.

Oskar Nordlund som är BP:s senaste nyförvärv är alltså spelklar efter flytten från Stöde IF. Nordlund har öst in mål i Division 2 och 3 i Norrland och har ett imponerande målfacit med 111 mål på 112 matcher. Nordlund har även satsat på ishockey under sin idrottskarriär där han gjort nästan 200 mål på 200 matcher i juniorelit, Division 1 och Division 2-nivå. Förhoppningsvis kan Nordlund återskapa denna målform i den rödsvarta tröjan också.

Motståndarna: Nyköping BIS

Nyköping BIS bildades årsskiftet 1965-66 när Nyköpings SK och Nyköping AIK slogs ihop. Klubben som även kallas ”Bissarna” har haft en tung säsong hittills både på och utanför planen. Just nu befinner man sig näst sist i tabellen på en 15:e plats. Förra omgången lyckades man dock plocka en poäng borta mot IF Karlstad.

Nyköping BIS – IF BP

Söndag 23/8 kl. 16.00

Rosvalla IP

Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk:
https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-nykopings-bis-if-brommapojkarna-ml0bb

BP intern skytteliga:

5 mål: Oskar Fallenius

2 mål: Christer Gustafsson, Jesper Arvidsson, Albin Linnér, Alexander Nilsson

1 mål: Kristoffer Grauberg Lepik, Omar Faraj, Daniel Svensson