Inför herr: IK Frej – IF BP

Inför herr: IK Frej – IF BP

Share

Inför herr: IK Frej – IF BP

Äntligen är det dags för seriepremiär för BP:s herrar. Under söndagen gör BP resan upp till Vikingavallen för att kl. 14.00 ställas mot IK Frej. Hemsidan har kollat läget med herr ...

Äntligen är det dags för seriepremiär för BP:s herrar. Under söndagen gör BP resan upp till Vikingavallen för att kl. 14.00 ställas mot IK Frej. Hemsidan har kollat läget med herrarnas huvudtränare Shaun Constable för att höra hans tankar inför matchen.

Text: Philip Kämpe

Foto: Erik Bjernulf

Inte sedan den 13:e april då BP spelade mot Fanna BK har herrarna fått köra en match. Senast BP spelade en match som betydde något var i Svenska Cupen mot Varberg den 8:e mars. Det är ingen optimal uppladdning inför en säsong där lagets enda tydliga och uttalade mål är att vinna serien. Det positiva är dock att BP går in till premiär med en nästintill skadefri trupp. Så här beskriver huvudtränare Shaun Constable läget i herrtruppen inför matchen mot IK Frej:

”Truppen är i väldigt bra form. Vi har bara Amadeus (Sögaard) och Alexander (Nilsson) som just nu har lite skador. Men båda två är inte långt borta (från att kunna spela), speciellt Alexander. Annars är alla andra friska och tillgängliga.” berättar Shaun Constable.

Vad kommer ni taktiskt och mentalt gå in med för inställning till matchen?

”Hela laget och alla ledare är väldigt exalterade och glada över att vi får möjligheten till att få spela meningsfulla matcher. Det har definitivt varit en lång väntan! Det är väldigt viktigt att vi tar en match i taget, att vi även är ödmjuka och förstår hur tuff varje match kommer att vara. Vi har jobbat hårt på att vara kompakta och att skapa press när vi får möjlighet. Om vi går ut med mentaliteten att börja och avsluta matchen med noll mål då ger vi oss själva chansen att vinna matchen. Vi är ett lag som gillar att ha bollen och spela BP-modellen med bollinnehav. Som jag sade tidigare är det viktigt att ta en match i taget, förstå och respektera motståndarens styrkor.” säger Constable.

Constable fortsätter med den mentala biten:

”Mentala delen är alltid extremt viktigt och det handlar om att ha självförtroende men inte hybris, vara ödmjuk men tro på sig själv och sina kavlitéer. Jag tycker att varje gång supportrarna ser BP spela ska de alltid få se ett lag som kämpar och ger allt. Oavsett vid vinst, lika eller förlust ska de (supportrarna) vara 100 procent säkra på att få se kämpaglöd. Det visar allting om den mentala biten av fotboll.” förklarar Constable.

Motståndarna: IK Frej

IK Frej grundades 1968 i Täby och spelar sina hemmamatcher på Vikingavallen. Likt BP spelade IK Frej förra säsongen i Superettan där man varit sedan säsongen 2015. I Superettan förra säsongen slutade man på en 14:e plats vilket innebar möjligheten att kvala sig kvar men i kvalet slogs man ut av Umeå FC. Tränare för IK Frej är Janne Mian.

Shaun Constable om motståndarna:

”Från att vi börjat kolla på Frej kan man se att de har väldigt duktiga spelare. Lika oss på många sätt med skickliga spelare och en mentalitet att vilja spela fotboll. Detta betyder att det kommer bli en rolig och öppen fotbollsmatch. Den viktigaste aspekten av morgondagens match är att vi koncentrerar oss på vår matchplan och utföra den för att lyckas med vårt mål att vinna matchen ” säger Constable.

Ettan norra: omgång 1

IK Frej – IF BP

Söndag 14/6, kl. 14.00

Vikingavallen (ingen publik)

Se matchen live på Sportexpressen. Länk:
https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-ik-frej-taby-if-brommapojkarna-alr02j

BP:s matchtrupp:

1 Jonas Olsson, 2 Jakob Glasberg, 3 Ali Suljic, 5 Daniel Svensson, 6 Gustav Sandberg-Magnusson, 7 Simon Helg, 8 Alexander Seger, 9 Omar Faraj, 10 Kristoffer Grauberg Lepik, 11 Oskar Fallenius, 12 Cameron Streete, 14 Albin Linnér, 15 Christer Gustafsson, 17 Felix Bennarp, 18 Jesper Arvidsson, 19 Aron Sandén, 20 Alexander Lundin, 21 Axel Wallenborg, 22 Alexander Nilsson, 24 Jesper Ceesay, 26 Samuel Svenlén