Inför Herr: BP – Sollentuna FK

Inför Herr: BP – Sollentuna FK

Share

Inför Herr: BP – Sollentuna FK

Nya tag blir det för BP på söndag när norrortsklubben Sollentuna FK kommer på besök till Grimsta. Tyvärr bröts BP:s segersvit i förra omgången mot Sandviken. Därför hoppas BP att ...

Nya tag blir det för BP på söndag när norrortsklubben Sollentuna FK kommer på besök till Grimsta. Tyvärr bröts BP:s segersvit i förra omgången mot Sandviken. Därför hoppas BP att påbörja en ny denna helg. Men det blir inte enkelt emot ett Sollentuna som i allra högsta grad också är med och slås om serieavancemang. Matchstart kl. 13.00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

BP ligger fortsatt på en andraplats i Ettan Norra, däremot i och med förlusten mot Sandvikens IF senast minskade avståndet neråt och ökade uppåt. Sju poäng är det nu upp till serieledaren Vasalund medan IFK Haninge endast är en enstaka poäng efter BP. Helgens motståndare Sollentuna FK är just nu på en femteplats med sex poäng upp till BP.

Det var ingen minnesvärd match för BP mitt i veckan mot Sandviken. En match där BP hade bollinnehavet men Sandviken lyckades med det viktigaste, att göra mål. Avgörandet kom snöpligt med endast ett par minuter kvar och matchen slutade därmed 1-0 till Sandviken. En positiv aspekt från matchen var dock att Oskar Fallenius var tillbaka i spel efter en kortare skadefrånvaro. Dessvärre tvingades Jesper Arvidsson kliva av skadad och hans status inför mötet med Sollentuna är oklart. Axel Wallenborg missade matchen pga. sjukdom, förhoppningsvis kan han vara tillbaka till söndag.

BP och Sollentuna möttes i inledningen av säsongen. Den matchen såg länge ut att bli mållös men båda lagen lyckades göra varsitt mål på tilläggstiden av den andra halvleken. Sollentuna tog ledningen men BP genom Oskar Fallenius kvitterade i princip direkt efter.

Motståndarna: Sollentuna FK

Sollentuna FK skapades 2013 när Sollentuna United FK och Sollentuna Fotboll IF slogs ihop. Klubbens herrlag har spelat i Ettan Norra sedan 2017 och laget tränas av förre detta allsvenske spelaren Christer Mattiasson. Lagets interna skytteliga toppas av tre spelare som alla gjort sju mål vardera; Charbel Ceylan, Dida Rashidi och Eyasu Alemayehu.

BP – Sollentuna FK
Söndag 27/9
Kl. 13.00
Grimsta IP

Se matchen live på Sportexpressen Play. Klicka här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2020:
5 mål: Oskar Fallenius
3 mål: Oskar Nordlund
Albin Linnér
Alexander Nilsson
Simon Helg
Jesper Arvidsson
Omar Faraj
2 mål: Christer Gustafsson
Philip Haglund
Ali Suljic
1 mål: Alexander Fioretos
Kristoffer Grauberg Lepik
Daniel Svensson