Inför Herr: BP – Landskrona BoIS

BP får besök av Landskrona BoIS under lördagen för mötet lagen emellan i Superettans 23:e omgång. Viktiga poäng står på spel för BP som jagar en plats i Allsvenskan nästa år. Avsp ...

BP får besök av Landskrona BoIS under lördagen för mötet lagen emellan i Superettans 23:e omgång. Viktiga poäng står på spel för BP som jagar en plats i Allsvenskan nästa år. Avspark kl. 13:00 på Grimsta IP.

Omgångarna i Superettan duggar tätt och vi är redan nu framme i omgång 23. Efter måndagens seger mot Dalkurd FF i Uppsala är det nu åter dags för Grimsta IP att vara spelplats för BP och i denna omgång väntar alltså niondeplacerade Landskrona BoIS.

BP är för tillfället seriens klart formstarkaste lag med sex raka seriesegrar och tio raka seriematcher utan förlust. På hemmaplan har BP ännu inte förlorat i år, utan där har man tagit imponerande nio vinster och två oavgjorda hittills under säsongen. Den fina formen har nu inneburit att BP tillsammans med Halmstads BK har gjort ett visst ryck i tabellen till bakomvarande lag. Inför denna omgång har nu BP skapat sig en marginal på sju poäng ned till IK Brage på tredje plats.

Den senaste tiden har BP radat upp segrar och är numera uppe i sex raka vinster i Superettan. Tidigare i veckan var det Dalkurd FF som besegrades med 2-0 efter mål av Oscar Pettersson i den första halvleken och där Richie Omorowa sedan stängde matchen med sitt mål på tilläggstid.

Tidigare i våras när lagen möttes lyckades BP att vända underläge 1-3 till ett oavgjort resultat till 3-3 under matchens tio sista minuter. Marijan Cosic svarade då för dubbla mål i matchen och Gustav Sandberg Magnusson halvt cykelsparkade sedan in kvitteringen i slutminuterna.

Motståndarna: Landskrona BoIS
Landskrona BoIS parkerar på en nionde plats i tabellen. Laget har haft en något knackig säsong hittills, men har verkligen växlat upp på sistone. Inför lördagens match har man nu två raka segrar i ryggen, och dessutom har man inte förlorat under de senaste fyra seriematcherna.

I den senaste omgången vann Landskrona BoIS på Gamla Ullevi i Göteborg mot Örgryte IS med 1-0, detta efter ett sent avgörande mål från Filip Ottosson i den 87:e minuten.

Målbäst i motståndarna är Ousmane Diawara och Linus Olsson som har gjort fem mål vardera i seriespelet i år. Flest assist har Filip Ottosson gjort som har noterats för fyra assist i Superettan 2022.

I Landskrona BoIS spelar Albin Linnér som tillhörde BP:s herrlag mellan säsongerna 2019-2020.

Landskrona BoIS:s senaste startelva (3-4-3):