Inför Herr: BP – IK Frej

Inför Herr: BP – IK Frej

Share

Inför Herr: BP – IK Frej

På lördagen tar BP emot IK Frej hemma på Grimsta IP med avspark kl. 17:00. BP är inne i formsvacka där man endast kryssat i sina fyra senaste matcher. Trots det ligger man fortfar ...

På lördagen tar BP emot IK Frej hemma på Grimsta IP med avspark kl. 17:00. BP är inne i formsvacka där man endast kryssat i sina fyra senaste matcher. Trots det ligger man fortfarande bra till i tabellen på en tredjeplats. Omgångens motståndare, IK Frej, befinner sig just nu på en åttondeplats.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Förra helgen spelade BP 0-0 i en tuff bortamatch mot topprivalen IF Sylvia. I en relativt chansfattig match skapade BP ett par lägen för att göra mål men man saknade lite skärpa i avsluten. Defensivt såg det återigen stabilt ut efter att man släppt in ett par mål i matcherna innan. En positiv aspekt var i alla fall att BP inte förlorade vilket hade öppnat upp ett gap mellan BP och IF Sylvia. Nu är avståndet fortsatt två poäng med fördel för Sylvia. Däremot har Sylvia en tuff uppgift till helgen då man ställs mot seriens fyra, IFK Haninge som är en poäng bakom BP.

BP och IK Frej möttes i premiären denna säsong. I en match fylld av målchanser åt båda håll var det till slut BP som gick segrande efter ett sent avgörande från Oskar Fallenius. Läs mer om den matchen här.

Motståndarna: IK Frej
IK Frej grundades 1968 i Täby och spelar sina hemmamatcher på Vikingavallen. Likt BP spelade IK Frej förra säsongen i Superettan där man varit sedan säsongen 2015. I Superettan förra säsongen slutade man på en 14:e plats vilket innebar möjligheten att kvala sig kvar men i kvalet slogs man ut av Umeå FC. Tränare för IK Frej är Janne Mian. I senaste omgången spelade man 2-2 mot Sollentuna FK. Lagets bästa målskytt är Albin Mörfelt som gjort nio mål.

IF BP – IK Frej
Lördag 17/10
Kl. 17:00
Grimsta IP
Se matchen live på Sportexpressen Play. Klicka här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2020:
7 mål: Oskar Fallenius
3 mål: Oskar Nordlund
Albin Linnér
Alexander Nilsson
Simon Helg
Jesper Arvidsson
Omar Faraj
Philip Haglund
Ali Suljic
2 mål: Christer Gustafsson
1 mål: Alexander Fioretos
Gustav Sandberg-Magnusson
Kristoffer Grauberg Lepik
Daniel Svensson