Inför Herr: BP – Gefle IF

Inför Herr: BP – Gefle IF

Share

Inför Herr: BP – Gefle IF

BP fortsätter kämpa i toppen av Ettan Norra och på lördag tar laget emot klassiska Gefle IF på Grimsta IP. Avspark kl. 13:00. Text: Philip KämpeFoto: Erik Bjernulf BP är til ...

BP fortsätter kämpa i toppen av Ettan Norra och på lördag tar laget emot klassiska Gefle IF på Grimsta IP. Avspark kl. 13:00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

BP är tillbaka på Grimsta IP för den 21:a omgången av Ettan Norra. Gefle IF kommer på besök och dessutom välkomnar BP som vanligt alla våra ungdomslag till Grimsta för att stötta herrlaget. Anmäl att ert lag kommer till oscar.theren@pfotboll.se, på plats kommer tävlingar hållas med priser för laget samt att möjligheten till att träffa spelarna efter matchen för att ta bilder och ställa frågor.

Under halvtidspausen av matchen kommer dessutom en avtackning av BP-profilen Philip Haglund att äga rum. Då uppmanar vi alla på plats att vara kvar på läktaren för att hylla Philip.

Själva matchen, BP tar emot 9:e placerade Gefle IF. När lagen möttes precis innan sommaren vann BP med 0-1 efter att Martin Falkeborn avgjort tillställningen i den 95:e matchminuten. Tyvärr är ”Falken” avstängd i helgens drabbning så tyvärr blir det ingen favorit i repris.

BP kommer till matchen tillbaka på vinnarspåret efter att ha besegrat Hudiksvalls FF sent förra helgen med 1-3. Två utav målen gjordes av Marijan Cosic som toppar skytteligan i Ettan Norra med 15 mål.

Motståndarna: Gefle IF FF
Gefle IF är en klassisk idrottsförening vars fotbollssektion startades redan 1896. Klubben har deltagit i Europa League-kvalet ett antal gånger tack vare fina placeringar i FairPlay-ligan. Mellan 2005 och 2016 hade man en stabil sejour i Allsvenskan. Förra säsongen hamnade man på en 7:e plats i Ettan Norra. I förra omgången besegrade man formstarka IF Sylvia med 3-2.

Ettan Norra: Omgång 21
BP – Gefle IF
18:e september
Kl. 13:00
Grimsta IP
Köp biljett här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
15 mål: Marijan Cosic
9 mål: Omar Faraj
6 mål: Gustav Sandberg-Magnusson
5 mål: Monir Jelassi
3 mål: Jardell Kanga
2 mål: Simon Helg, Samuel Leach Holm, Ali Suljic, Rodin Deprem
1 mål: Oscar Krusnell, Martin Falkeborn

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
8 assist: Oscar Krusnell, Marijan Cosic, Samuel Leach Holm
4 assist: Monir Jelassi
2 assist: Jardell Kanga, Christer Gustafsson, Simon Helg, Alexander Seger
1 assist: David Zlotnik, Martin Falkeborn, Jesper Ceesay, Amadeus Sögaard