Inför Herr: BP – Dalkurd

Inför Herr: BP – Dalkurd

Share

Inför Herr: BP – Dalkurd

Ett av lagen som BP inte lyckades slå under våren gästar Grimsta till helgen. Dalkurd är herrarnas motstånd när Ettan fortsätter kl. 13:00 på lördag. Text: Philip KämpeFoto: Er ...

Ett av lagen som BP inte lyckades slå under våren gästar Grimsta till helgen. Dalkurd är herrarnas motstånd när Ettan fortsätter kl. 13:00 på lördag.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Herrlaget tuggar på i Ettan Norra men meningen ”en match i taget” ekar dagligen på Grimsta. Den inställningen är såklart den rätta och nu ligger hundra procents fokus på lördagens tuffa uppgift mot Dalkurd. BP har i år vunnit 14 av 17 matcher i Ettan och just en av de icke segermatcherna var mot Dalkurd i våras. Mötet på Studenternas tidigare i år slutade 2-2 efter att Omar Faraj kvitterat med matchens sista spark och säkrade en poäng till BP.

BP kommer senast från en stabil insats mot IF Sylvia hemma på Grimsta. Med 0-0 i pausen satte man in en extra växel i andra halvlek och vann till slut med 3-0 efter mål från Rodin Deprem, Ali Suljic och Jardell Kanga.

BP utökade därmed sin marginal i toppen av Ettan Norra till sex poäng mot tvåan Sandviken. Lördagens motståndare Dalkurd har tolv poäng upp till BP.

Motståndarna: Dalkurd FF
Dalkurd grundades 2004 i Borlänge som ett socialt projekt för att hjälpa ungdomar i vardagen. Därefter tog man sig med raketfart upp genom seriesystemet där klubben direkt vann Division 6, 5, 4, 3 och 2. År 2018 spelade man sin hittills ända säsong i Allsvenskan. Samma år valde klubben att flytta från Dalarna till Uppsala och nu spelar man sina hemmamatcher på Studenternas IP. Man blev inför denna säsong nedflyttade till Ettan efter en kvalförlust mot Landskorna BoIS. Dalkurd ligger efter 17 omgångar på en tredjeplats, 12 poäng bakom BP. Senast besegrades Gefle IF med 2-1 på hemmaplan. Tränare för laget är Azubuike Oliseh som tillträdde tjänsten mitt under denna nuvarande säsong.

Ettan Norra: Omgång 18
BP – Dalkurd
28:e augusti
Kl. 13:00
Grimsta IP
Köp biljett till matchen här.
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
12 mål: Marijan Cosic
9 mål: Omar Faraj
5 mål: Monir Jelassi, Gustav Sandberg-Magnusson
3 mål: Jardell Kanga
2 mål: Simon Helg, Samuel Leach Holm, Ali Suljic
1 mål: Oscar Krusnell, Martin Falkeborn, Rodin Deprem

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
8 assist: Oscar Krusnell
7 assist: Marijan Cosic
6 assist: Samuel Leach Holm
4 assist: Monir Jelassi
2 assist: Jardell Kanga, Christer Gustafsson, Simon Helg
1 assist: David Zlotnik, Martin Falkeborn, Jesper Ceesay, Amadeus Sögaard, Alexander Seger