Inför Hammarby IF – BP

Inför Hammarby IF – BP

Share

Inför Hammarby IF – BP

BP fortsätter träningsspela, innan det blir dags för ett uppehåll. Seriekollegorna från Söder tar emot på Hammarby IP. Text: Tore KleistFoto: Örjan Jacobsson På lördag s ...

BP fortsätter träningsspela, innan det blir dags för ett uppehåll. Seriekollegorna från Söder tar emot på Hammarby IP.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

På lördag spelar BP träningsmatch mot Hammarby IF, i stället för mot Djurgården som var inplanerat. Matchen spelas på Hammarby IP utan publik, men ska enligt uppgift gå att se på HTV på Hammarbys webbplats. Båda lagen kommer senare under våren vara med i den planerade försäsongsserien, som skapar matchtillfällen för några av lagen i Elitettan och Damallsvenskan.

-Vi har tränat på som vanligt senaste tiden, säger BPs tränare Marcelo Fernández. Det blir en match där vårt försvarsspel kommer att på prov, men det är viktigt att vi inte bara satsar på kontringar, utan även försöker få längd i våra anfall. Efter lördagen tar vi ett kortare uppehåll i början av april.

Motståndarna
Hammarby IF drog igång damfotbollen 1970 och har gjort många säsonger i högsta serien. Det blev SM-guld 1985 och cupsegrar både 1994 och 1995, men de senaste åren har man pendlat mellan Damallsvenskan och Elitettan och 2018 blev det åter nedflyttning till Elitettan. Förra säsongen var det väldigt nära att man nådde snabb återuppflyttning, men i årets sista halvlek tappade man ledningen och därmed andraplatsen till IK Uppsala. Mot BP blev det en seger och en oavgjord match. I laget finns i år mittbacken Alice Carlsson som ju gjorde succé i BP förra säsongen.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 20 Karolina Bucaro Stenman (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Felicia Thörngren, 6 Elin Bergkvist, 12 Ebba Ronquist, 15 Wilma Wärulf, 10 Eldina Ahmić, 11 Daniella Novaković, 14 Mirjam Lindgren, 17 Estibaliz Montes de Oca, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 3 Michaela Larsson, 8 Matilda Nildén (U)

Träningsmatch 7
Hammarby IF – BP
Lördag 28 mars kl 13.00
Hammarby IP (bakom stängda dörrar)