Inför Halmstads BK – BP

Inför Halmstads BK – BP

Share

Inför Halmstads BK – BP

Efter segern senast så kliver BPs herrar på bussen mot Halland under onsdagen med raka ryggar för att hämta nya poäng på bortaplan - torsdag 25 juli 19.00 mot Halmstads BK. Te ...

Efter segern senast så kliver BPs herrar på bussen mot Halland under onsdagen med raka ryggar för att hämta nya poäng på bortaplan – torsdag 25 juli 19.00 mot Halmstads BK.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Senaste matchen
Så fick vi den där segern vi längtat efter. BP gör en stabil insats mot Norrby IF och lyckas dessutom sätta chanserna som skapas. 3-1 blev slutresultatet i en match där BP tog ledningen, Norrby kvitterade, men BP tog ledningen direkt igen och kunde hålla tätt till slutsignalen.

Frånvaro
Philip Hellquist är fortsatt ur spel, däremot så tränar han lätt med laget igen, men inte i matchsituationer. Samuel Svenlén har en känning i ljumsktrakten. Ali Suljic och Alexander Nilsson är sjuka. Övriga spelare är tillgängliga.

BPs trupp
Följande spelare har kallats till matchen och reser till match. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

1.Rasmus Emanuelsson
4. Oscar Pehrsson
6. Gustav Sandberg Magnusson
7. Eric Johana Omondi
8. Marcus Hansson
9. Dusan Jajic
11. Adam Gradén
14. Oskar Fallenius
15. Johan Falkmar
16. Adam Groundstroem
17. Isac Lidberg
18. Markus Gustafsson
19. Aron Sandén
20. Hampus Elgán
23. Billy Nordström
24. Fritiof Björkén
25. Albin Linnér
26. Ahmed bonnah

Motståndare
Inför säsongen var det inget snack – Halmstads BK skulle jogga hem Superettan och med hemvändare Andreas Johansson i backlinjen var antydningarna att det inte ens skulle behöva vara så ansträngande som en joggingtur. Men, matcherna ska ju spelas också och även BP var tippade att vara med i toppstriden. Verkligheten vi har idag ger Halmstad och BP i kampen om att få fortsätta spela i Superettan 2020.

HBK hade en riktigt ruff start på säsongen och genomförde ett tränarbyte då Igor Krulj gav plats åt Magnus Haglund. Haglund fick en stark start och HBK tog tre raka segrar innan laget i helgen förlorade mot Mjällby AIF på bortaplan med 2-0.

Spelplan
Halmstads BK spelar på Örjans Vall som ligger en lös bredsida från Nissan och rejält centralt i staden. Vi har rapporter om ett starkt rödsvart stöd på plats i Halmstad och vi vill tipsa om att samlas på bortasektionen som finns på den norra sidan av arenan.

När ni kommer till Örjans vall ska ni inte gå in i huvudentrén utan följa Nissan norrut tills ni kommit förbi huvudläktaren. Biljetter säljs vid bortainsläppet. Sektionen har inte tak. Önskar du sittplats rekommenderar vi sektion 17 som ligger närmast bortasektion, och du får uppleva stämningen från supportrarna på ståplats.

Biljetter
Biljetterna bokas enklast här

Biljettpriser
Ståplats bortasupporter
Vuxen: 150 kr
Student/Pensionär: 100 kr
Ungdom (13-18 år): 75 kr

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.