Inför Dam: Semifinal i Victoria Cup

Inför Dam: Semifinal i Victoria Cup

Share

Inför Dam: Semifinal i Victoria Cup

BPs medverkan i Victoria Cup har passerat lite under radarn men på torsdag kväll är det dags för semifinal mot Hammarby IF på Grimsta. Text: Tore KleistFoto: Örjan Jacobsson(P ...

BPs medverkan i Victoria Cup har passerat lite under radarn men på torsdag kväll är det dags för semifinal mot Hammarby IF på Grimsta.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Ebba Hjalmarsson, lagkapten F19 )

Victoria Cup är Stockholms Fotbollsförbunds distriktsmästerskap, och har ett speciellt handikappsystem. Lag som spelar på lägre divisionsnivå får inleda med att slå så många straffar som skiljer i nivåer. Semifinalens lag spelar ju båda i Damallsvenskan så då blir det inga handikappstraffar. I de två matcher BP spelat hittills har man ställt upp med lite speciella trupper.
– Ja, vi har haft en blandning som har dominerats av spelare från F19- och F17-lagen men där har också funnits med A-lagsspelare, kommenterar Daniel Gunnars som är assisterande tränare i A-laget men också har kvar en roll i U-truppens verksamhet.
Hur blir det framöver?
– Truppen till semifinalen är inte klar men det blir nog främst F19- och A-lagsspelare. Uppställningen i en eventuell final blir beroende på hur spelschemat ser ut för lagen då. Våra tidigare motståndare Råsunda och Älta, båda från division 2, hade mestadels seniorspelare.

BP gick in i turneringen i åttondelsfinalen där man ställdes mot Råsunda IS från division 2. Där tog Lovisa Koss två av de tre handikappstraffarna och sedan gick BP ifrån till hela 9-1 efter att Ida Bengtsson gjort de tre första BP-målen.
Det blev hårdare i kvartsfinalen, Daniel?
– Jo, Älta började med att sätta alla tre straffarna. Vi gick upp till 3-3 under ordinarie tid och sedan fick Hanna Skogsfors (17 år, reds anm) nypa ett par straffar där den sista blir avgörande och vi vinner med 9-8.

Segrarna i matchen kommer att få möta Sollentuna FK som på onsdagskvällen klart besegrade Tyresö FF. Hammarby väntas ställa upp med sitt F19-lag i semifinalen, men kanske det även där kryddas med några A-lagsspelare. Välkomna till en sen kväll på Grimsta! Fri entré!

Victoria Cup, semifinal
BP – Hammarby If
Torsdag 16 juni kl. 20:00, fri entré.
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby