Inför Dam: IFK Norrköping – BP

Inför Dam: IFK Norrköping – BP

Share

Inför Dam: IFK Norrköping – BP

Fredag eftermiddag spelar BP sin sista träningsmatch innan gruppspelet i Svenska Cupen sätter igång nästa helg. Det blir ännu en bortamatch, den här gången mot Elitettanlaget IFK ...

Fredag eftermiddag spelar BP sin sista träningsmatch innan gruppspelet i Svenska Cupen sätter igång nästa helg. Det blir ännu en bortamatch, den här gången mot Elitettanlaget IFK Norrköping.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Frida Thörnqvist)

Efter två raka förluster i träningsmatcherna skulle det nog sitta skönt för BP med en seger att ta med sig in i tävlingssäsongen. Även om man nu efter mötena med AIK och KIF Örebro möter ett lag från Elitettan kan vi förvänta oss ett svårt motstånd. IFK Norrköping imponerade storligen förra helgen med en fyramålsseger mot AIK och siktar mot övre halvan av serien i år. Mot Örebro fick ännu en juniorspelare, Vera Blom, göra A-lagsdebut när BP fortsatte att lufta många spelare. På fredag kanske vi kan förvänta oss att tränare Fernández vill testa en uppställning och matchcoachning som närmar sig skarpt läge. Vi väntar fortfarande på BP-debut för nya målvakten Maggie Smither. Saknas gör Alexsandra Lobanova som glädjande nog för närvarande är på landskampsläger i Spanien med ryska A-landslaget.

Motståndarna
IFK Norrköping bildades 1897 och fotbollsverksamheten ryms nu i en egen förening som efter en del omstruktureringar de senaste åren även innefattar damfotbollen. Förra året blev det en elfteplats i debutsäsongen i Elitettan.

Matchen kan ses via premiumabonnemang hos Norrköpings Tidningar. Avspark 15.45

BPs matchtrupp…
…är inte klar i skrivande stund.

Träningsmatch
IFK Norrköping – BP
Fredag 18 februari, kl 15.45
Platinumcars Arena, Norrköping, fri entré