Inför Herr: BP – Örgryte IS
Foto: Erik Bjernulf

Inför Herr: BP – Örgryte IS

Share

Inför Herr: BP – Örgryte IS

Säsongen 2022 ska avrundas under lördagen när Superettan kliver in i den sista omgången. BP som redan är klara för spel i Allsvenskan nästa år och som även har säkrat seriesegern ...

Säsongen 2022 ska avrundas under lördagen när Superettan kliver in i den sista omgången. BP som redan är klara för spel i Allsvenskan nästa år och som även har säkrat seriesegern ska avtackas för den fina säsongen. Örgryte IS står för motståndet och spelar med kniven mot strupen för att undvika negativt kvalspel. Avspark kl. 17:00 på Grimsta IP.

BP ska avsluta säsongen på bästa möjliga sätt när endast en omgång återstår av Superettan 2022. En säsong som inte kan sammanfattas som annat än ett succéår, där man i egenskap av nykomlingar alltså går och vinner hela serien. Under lördagen ska laget hyllas av publiken för sin säsong innan det därefter är dags att ladda batterierna innan försäsongen drar igång i januari.

Närmast kommer BP från att ha vunnit med 2-1 på bortaplan mot Trelleborgs FF förra söndagen. I den matchen hamnade BP i ett underläge efter halvtimmen spelad sedan Alexander Abrahamsson olyckligt styrt bollen i eget mål. BP kom dock att resa sig och kunde i slutet av matchen fullborda en vändning till 2-1 efter mål av Oscar Pettersson samt Tim Söderström.

Mitt under pågående Gothia Cup-vecka möttes BP och Örgryte IS i somras i den 14:e omgången. Matchen slutade då oavgjort (1-1) sedan ÖIS först tog ledningen genom Anton Andreasson och där Philip Hellquist sedan kvitterade i mitten av den andra halvleken kort efter att han blivit inbytt.

Motståndarna: Örgryte IS
Örgryte IS har haft en kämpig säsong i botten av tabellen, men har en fin formkurva sedan några omgångar tillbaka. Sett till de senaste fem omgångarna är ÖIS det näst formstarkaste laget i serien efter Västerås SK. Laget har under denna period tre vinster och två oavgjorda.

I tabellen hittar man ÖIS på en 12:e plats, vilket innebär att man i detta nu är precis ovanför kvalstrecket. Man har samma antal poäng som Jönköpings Södra IF som befinner sig på placeringen nedanför. Det som krävs av Örgryte IS för att undvika kvalspel är att ta minst samma antal poäng nu i slutomgången som Jönköpings Södra IF som ställs mot Örebro SK på hemmaplan och där även ÖSK är indragna i den jämna kvalstriden.

Bästa målskytten i Örgryte IS denna säsong är Ajdin Zeljkovic (8 mål) som dock lämnade i somras för spel i IFK Värnamo. Bakom honom har Isak Dahlqvist (5), Nicklas Bärkroth (4) och Sargon Abraham (4) bidragit med flest mål i offensiv riktning. I den interna assistligan ligger Hampus Dahlqvist (5 assist) och Daniel Paulson (4) högst upp.

Örgryte IS har Elias Gustafson avstängd i lördagens möte på Grimsta IP och får därmed klara sig utan honom i matchen.

BP-kopplingen hos motståndarna hittar vi i Nicklas Bärkroth som spenderade hösten 2011, samt säsongerna 2013 och 2014 i BP-tröjan.

Örgryte IS:s senaste startelva (4-5-1):
Wallinder (mv)
Gustafson – Azulay – Haglund-Sangré – H. Dahlqvist
Paulson – Sadiku – Brorsson – Ackermann – I. Dahlqvist
Lundberg

Superettan: Omgång 30
BP – Örgryte IS
Lördag 5 november kl. 17:00
Grimsta IP

För dig som vill se matchen:

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
14 mål: Oscar Pettersson
11 mål: Nikola Vasic
10 mål: Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm, Philip Hellquist, Gustav Sandberg Magnusson
3 mål: Richie Omorowa
2 mål: Rodin Deprem
1 mål: David Zlotnik, Wilmer Odefalk, Theo Bergvall, Robin Frej, Lucas Bergvall, Tim Söderström

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
11 assist: Oscar Pettersson, Samuel Leach Holm
5 assist: Oscar Krusnell, Wilmer Odefalk, Nikola Vasic
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Marijan Cosic, Gustav Sandberg Magnusson
1 assist: Philip Hellquist, Lucas Bergvall, Theo Bergvall