Inför BP – Mallbackens IF Sunne

Inför BP – Mallbackens IF Sunne

Share

Inför BP – Mallbackens IF Sunne

På lördag spelas en mycket viktig match på Grimsta. BP och gästerna Mallbackens IF från Värmland ligger båda över nedflyttningsstrecket i Elitettan och skulle med en trepoängare h ...

På lördag spelas en mycket viktig match på Grimsta. BP och gästerna Mallbackens IF från Värmland ligger båda över nedflyttningsstrecket i Elitettan och skulle med en trepoängare ha ett mycket bra läge inför de sista omgångarna.

Text & foto: Tore Kleist
(På bilden: Filippa Wallén)

BP har skaffat sig en bra position inför de fem sista omgångarna i Elittettan. Det gäller dock att fortsätta det hårda arbetet för att plocka de poäng som fortfarande behövs för att undvika nedflyttning. På lördag gästas Grimsta av Mallbackens IF som är i samma situation och därmed lika motiverade som BP att göra ett bra resultat.

Vänsterbacken Filippa Wallén är en av de spelare som spelat mest under serien. Du spelade även i cupmatchen mot Djurgården, om än bara första halvlek, känner du dig fortfarande pigg i kroppen?
– Jag känner mig i jättebra form trots det hårda matchandet under säsongen.
Det är förstås skillnad på spelkvalitet i Elitettan jämfört med Division 1 förra året. I och med det har fler av dina förmågor utmanats; vad är du mest nöjd med?
– Förra året blev det mycket offensivt spel. I år har jag fått jobba mer med mina defensiva förmågor, och jag är nog mest nöjd med hur jag utvecklat min följsamhet. Nuförtiden älskar jag en-mot-en-situationer!
Du är fortarande ung, hur ser du på framtiden?
– Positivt! Jag vet att jag med hårt arbete, målmedvetenhet och bra prestationer kommer att få möjligheter att uppfylla mina drömmar.
Vi hoppas att Filippa och resten av laget redan på lördag fortsätter att stadigt följa kursen mot drömmarnas mål!

Motståndarna
Mallbackens IF från Lysvik i Sunne kommun bildades 1942 och har spelat flera säsonger i högsta divisionen. Senast sejouren i Damallsvenskan var 2016 och förra året kom man sexa i Elitettan. Denna säsong har bjudit på växlande resultat och nu ligger man på elfte plats, precis efter BP som har ett mål bättre målskillnad. Vårens möte lagen emellan slutade mållöst.

Nu drar det ihop sig till slutspurt i serien så kom gärna och upplev spänningen i de sista hemmamatcherna. Laget behöver ditt stöd! Avspark klockan tre.

Biljett ordnas enklast och billigast via bp.ebiljett.nu, som även går att nå via appen BP Live. Som vanligt kan matchen även ses via BPTV Live och följas i BPs sociala medier.

Uppdatering fredag kväll 23.00:
BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 20 Kaisa Nilsson (mv), 3 Michaela Larsson, 4 Felicia Thörngren, 6 Alexsandra Lobanova, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Fia Grönborg, 10 Eldina Ahmić, 11 Aisha Faiqi, 12 Ebba Ronquist, 13 Filippa Wallén, 16 Mathilda Prim, 18 Alice Carlsson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 25 Emma Lundh, 27 Daniella Novaković

Elitettan, omgång 22
BP – Mallbackens IF
Lördag 21 september kl 15.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby
Biljetter, förköp: Vuxna 50:- / Pensionär, ungdom 30:- ; på plats: 80:-/50:- (ej kontanter)