Inför BP – Lidköpings FK: Kval mot tufft motstånd
Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – Lidköpings FK: Kval mot tufft motstånd

Share

Inför BP – Lidköpings FK: Kval mot tufft motstånd

På söndag är det dags för BP:s damer att inleda kvalet till Elitettan. Det blir en inspirerande och tuff utmaning när de klara seriesegrarna från Division 1 Norra Götaland, Lidköpi ...

På söndag är det dags för BP:s damer att inleda kvalet till Elitettan. Det blir en inspirerande och tuff utmaning när de klara seriesegrarna från Division 1 Norra Götaland, Lidköpings FK kommer till Grimsta.

Delmålet att vinna serien är ju uppnått för BP, och nu gäller det avsluta säsongen på bästa möjliga sätt och ta en plats i Elitettan 2018. Det i stora stycken nykomponerade laget har lyckats bra under året, tycker ett av nyförvärven, Sofia Nilsson:
-Året har varit över förväntan; vi har spelat fin fotboll och är ett härligt gäng som har kul tillsammans. Det har varit kul att se hur många spelare verkligen har utvecklats under året.

Tränaren Marcelo Fernández beskriver stämningen i laget som ”elektrisk”:
-Vi är mer än redo och det blir inte lätt att ta ut en startelva. Jag har ju förmånen att ha många spelare att välja bland, och truppen släpps troligen först under lördagen. Vi kan utgå från vår starka defensiv, med bland andra rutinerade Sofia Nilsson, och vi är trygga i vår spelidé. Utifrån detta måste vi vara modiga, släppa lite på handbromsen och anfalla. 

Motståndarna
Lidköpings FK bildades 2012 genom en sammanslagning av Lidköpings IF och IF Heimer. Längst historia hade Heimer som bildades redan 1906. Från 1915 spelade de sina matcher på Framnäs IP, där också den avgörande kvalmatchen spelas 14 oktober. 2014 lyckades laget gå upp till Elitettan, men det blev bara en säsong. Förra året var det nära att det blev uppflyttning direkt, men Jitex knep förstaplatsen i Division 1 Norra Götaland med hjälp av bättre målskillnad. I årets serie förlorade Lidköping vårmatcherna mot de närmaste konkurrenterna Rävåsens IF och Skövde, men annars blev det imponerande nog full pott.

Sofia Nilsson fortsätter:
-Vi är förväntansfulla och rejält taggade inför uppgiften de närmaste helgerna. Jag spelade mot Lidköping när de var nykomlingar i Elitettan 2015. Jag minns att de hade stort och bra stöd från hemmapubliken.

Vi får hoppas att BP-supportrarna kan ta det uttalandet som en utmaning och sluter upp i stora skaror på Grimsta på söndag eftermiddag. Varmt välkomna!

Köp biljett här

Glöm inte att titta in i BP Dams supportrars Facebook-grupp för eventuell bussresa till Lidköping den 14:e!

Matchinfo:
BP – Lidköpings FK
Söndag 8 oktober 17.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby