Inför BP – Jönköpings Södra IF

Inför BP – Jönköpings Södra IF

Share

Inför BP – Jönköpings Södra IF

Dags för den femte hemmamatchen i Superettan 2019 och BP ställs mot Jönköpings Södra IF. Avspark måndag 20 maj 19.00 hemma på Grimsta. Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo ...

Dags för den femte hemmamatchen i Superettan 2019 och BP ställs mot Jönköpings Södra IF. Avspark måndag 20 maj 19.00 hemma på Grimsta.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Senaste matchen
Mitt i veckan tog BP tag i årets kortaste bortaresa för att spela mot IK Frej Täby på Vikingavallen. En jämn match, där initiativet pendlade mellan lagen, slutade 1-1 efter varsitt mål i varsin ände av matchen. Efter att Frej kvitterat så var det BP som låg på offensivt och skapade chanser att avgöra matchen. Chanserna satt dock inte och BP får ladda om för måndagens match.

Skadeläget
Gustav Sandberg Magnusson är truppens enda långtidsskadade. Övriga spelare är friska.

BPs trupp
Följande spelare är kallade till matchen av ledarstaben. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

1.Rasmus Emanuelsson
3. Ali Suljic
4. Oscar Pehrsson
7. Eric Johana Omondi
8. Marcus Hansson
9. Dusan Jajic
10. Philip Hellquist
11. Adam Gradén
14. Oskar Fallenius
15. Johan Falkmar
17. Isac Lidberg
18. Markus Gustafsson
19. Aron Sandén
22. Alexander Nilsson
23. Billy Nordström
24. Fritiof Björkén
25. Albin Linnér
28. Benny Lekström

Motståndare
Jönköpings Södra IF vann senast i torsdag hemma på Stadsparksvallen i ett Smålandsderby där Östers IF besegrades med 2-0. Edin Hamidovic satte lagets båda mål och klättrade därmed upp till delad andraplats i skytteligan med fem gjorda mål totalt.

”J-Södra” har två säsonger i Allsvenskan, i närtid. 2016 och 2017 var laget uppe och det var första gången sedan 1969. Dessförinnan hade laget från Sveriges Jerusalem pendlat en del i divisionerna.

Till 2019 gör laget sin andra raka säsong i Superettan efter degraderingen och det görs under ledning av Andreas Brännström, tidigare ungdomsspelare i BP och ett CV som blir starkare och starkare, särskilt med tanke på hur han såg till att Dalkurd FF tog klivet upp till Allsvenskan.

I spelartruppen finns gott om rutin från både Superettan och Allsvenskan. Daryl Smylie är ett namn som alla med minsta blick mot Superettan de senaste åren känner igen. Tommy Thelin och Fredric Fendrich är två kulturbärare som ”alltid varit där” och dessutom finns starka namn såsom Anton Cajtoft, Jakob Orlov och Frank Pettersson.

Spelplan
Hemma på Grimsta är vi starka. Ta gärna del av publikinformationen inför matchen.

Biljetter
Biljetterna bokas enklast via brommapojkarna.ebiljett.nu, som även går att nå via appen BP Live.

Biljettpriser
Ståplats 
Vuxen: 120 kr
Ungdom/Student/Pensionär: 90 kr
Sittplats 
Vuxen: 150-250 kr
Ungdom/student/Pensionär: 110-190 kr

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.