Inför BP – IFK Norrköping: Dags för första segern?
Foto: Erik Bjernulf

Inför BP – IFK Norrköping: Dags för första segern?

Share

Inför BP – IFK Norrköping: Dags för första segern?

BP har inlett Division 1 Södra Svealand med två oavgjorda matcher. Nu vill laget bjuda Grimstapubliken på första segern, men gästande IFK Norrköping kan bli en tuff nöt att knäcka. ...

BP har inlett Division 1 Södra Svealand med två oavgjorda matcher. Nu vill laget bjuda Grimstapubliken på första segern, men gästande IFK Norrköping kan bli en tuff nöt att knäcka.

Undertecknad vacklar lite. Ska jag vara nöjd med säsongsinledningens två poäng? Å ena sidan har motståndet varit tufft; ett Älvsjö som mycket väl kan vara med och slåss i tabelltoppen i år, och Älta som just åkt ur efter fyra raka säsonger i Elitettan. Å andra sidan har de rödsvarta i båda matcherna tappat en ledning, senast med bara fem minuter kvar av matchen, och man vinner inte en serie med bara oavgjorda matcher. Jag lutar ändå åt att vara ganska nöjd. BP har haft ett visst övertag i matcherna totalt sett och rimligen kommer det nykomponerade laget kunna visa upp ett bättre och bättre spel under de kommande veckorna. Kanske kan vi välkomna våren ordentligt med en trepoängare på lördag?

Så sent som förra måndagen var IFK Norrköping på besök i ett något vintrigt Västerort då man besegrade Hässelby SK med 2-1 i seriepremiären. Segern följdes upp med ytterligare en seger mot Telge United på Östgötaporten. Även om de motståndarna inte tippas som topplag ger det förstås självförtroende att inleda med sex poäng.

IFK Norrköping Damfotbollklubb hade tidigare samarbete med flera lokala klubbar som skötte ungdomsfotbollen, men 2013 startade man upp egen flick- och ungdomsverksamhet, med sikte på att nå Allsvenskan.

2013 vann man sin serie klart och kvalade mot BP om en plats i Elitettan. Där blev det dock förlust, och de senaste åren har man inte varit lika högt upp i tabellerna. 2016 kom man sexa i Division 1 Mellersta Götaland.

Som många andra tippar Norrköpings tränare Anders Gahnström att året serie kan bli mycket jämn.
-Vi har en ung trupp och det kommer att bli ett tufft år, men om vi slipper för mycket skador och har lite marginaler med oss, så kan vi nog vara med och slåss i toppen.

Har ni haft stor spelaromsättning, kanske blivit av med någon till regionens dominant Linköping?
-Linköping befinner sig ju i en högre serie och ligger nära oss rent geografiskt så visst har de koll på vår spelartrupp. Främst gäller det de yngre spelarna och till den här säsongen värvades 17-åriga Alva Selerud. I övrigt har vi haft en ganska normal omsättning med cirka fem spelare som lämnat och kommit.

BP:s försvar får bland annat hålla ögonen på Norrköpings främsta målskytt 2016, Olivia Lindgren, som även gjorde ett av de tre målen mot Telge.

Väderprognosen säger fint väder och ca tio plusgrader, så vi kan se fram mot en fin fotbollseftermiddag på Grimsta.

Varmt välkomna IFK Norrköping med supportrar, och förstås alla BP-vänner!

BP:s tränare Marcelo Fernández meddelar följande trupp, som inkluderar nya mittfältaren Jessica Thorin:
Rebecka Ayranci Dahlberg, Nichole Persson, Julia Olsson, Joy Mertzig, Eleonore Freby, Alexsandra Lobanova, Sanna Norlander, Lovisa Norrby, Filippa Wallén, Sofia Nilsson, Jessica Thorin, Eldina Ahmic, Michaela Larsson, Therese Dahlberg, Sofia Albertsson, Maja Edlund, Madicken Stigberg, Daniella Novakovic.

Ej tillgängliga: Isabell Hammarbäck (sjuk), Fia Jonsson (skadad), Michelle Rojas Flores (övrigt)

Långtidsskadade: Mathilda Lindström, Ella Sonnelid

Text: Tore Kleist