Inför BP – Enskede IK: Nu kör vi!
Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – Enskede IK: Nu kör vi!

Share

Inför BP – Enskede IK: Nu kör vi!

Februari är här och därmed inleds en ny fas i vinterträningen. Nio träningsmatcher är inplanerade på Grimsta, i stort sett en per vecka. Första matchen spelas på lördag kl 11.00, o ...

Februari är här och därmed inleds en ny fas i vinterträningen. Nio träningsmatcher är inplanerade på Grimsta, i stort sett en per vecka. Första matchen spelas på lördag kl 11.00, och de första gästerna är seriekonkurrenterna från Enskede IK.

Som vanligt så här års handlar mycket om att spela ihop en ny spelartrupp. Förra året kom det ju över tio nya spelare till Grimsta, men i år ser det ut att inte bli riktigt lika många. Hittills har vi fått påskrifter av Elin Sjölander, Malin Broberg, Marie Segerholm, Felicia Thörngren och Agnes Bergling.
Förra året var det många nya spelare, och dessutom var du ny som tränare. Hur tänker du när det gäller att få till en bra grupp, Marcelo Fernández?
-Att implementera en ny spelidé tar tid. Jag tror på en process där gruppen först måste komma ihop sig och därefter följer det fotbollsmässiga. Av mig som tränare krävs mycket dialog och att behandla spelarna som individer och inte bara som fotbollsspelare. Det är viktigt att må bra vid sidan av planen för att kunna prestera i spelet. Jag vill också understryka att vi är ett team som jobbar med laget där alla bidrar och är lika viktiga.
Det blir ännu fler Stockholmslag i serien i år, bland andra lördagens motståndare Enskede. Det blir förstås enklare och billigare med tanke på transporter, men gör det någon skillnad för spelarna när det gäller motivationen hos spelarna?
-Nej, det gör det inte. Tjejerna är oerhört målmedvetna och tävlingsinriktade och vill alltid vinna, även på träning. Vill vi spela i en serie med större geografisk spridning finns det inga genvägar. Vi måste göra vårt jobb vecka efter vecka under året. Efter alla träningar nu i januari ska det bli riktigt kul att komma igång med matcherna!

Som vanligt i träningsmatcher kan vi förvänta oss att många spelare får speltid. Även i seriespelet kommer vi att kunna se många byten i år. På försök kommer fem byten per match att tillåtas bland annat i damernas division 1, dock bara vid tre tillfällen per match plus i halvtid. Det fanns ett beslut om helt fria byten, men efter starka protester från många klubber ändrades beslutet.

BP:s trupp består i nuläget av följande spelare: Nichole Persson (mv), Rebecka Dahlberg Ayranci (mv), Mathilda Prim, Filippa Wallén, Lollo Norrby, Joy Mertzig, Emelie Joelsson, Alexsandra Lobanova, Emilie Eriksson, Felicia Thörngren, Agnes Bergling, Eldina Ahmic, Fia Grönborg, Esti Montes de Oca, Michelle Rojas Flores, Daniella Novakovic, Michaela Larsson, Malin Broberg, Marie Segerholm, Elin Sjölander, Mathilda Lindström, Fia Jonsson, Ella Sonnelid.

Fram med långkalsonger och ullstrumpor och ta en tur till Grimsta på lördag!
Har du inte möjlighet att komma så sänds matchen direkt via Staylive.se. Där kan man även se herrarnas match mot Frej kl 14. Att följa matcherna via webbsändningarna kostar 89:-/styck eller 139:- för båda matcherna. 

Matchinfo:
BP – Enskede IK
Lördag 3 februari 11.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré