Inför BP – Dalkurd FF: Förra årets sparringpartners möts igen
Moustafa Zeidan. Foto: Erik Bjernulf

Säsongen 2017 gjorde BP och Dalkurd FF upp om seriesegern i Superettan. BP lyckades vinna den kampen, som nu får en repris redan i Svenska Cupens gruppspel. BP är hemmalag nu på sö ...

Säsongen 2017 gjorde BP och Dalkurd FF upp om seriesegern i Superettan. BP lyckades vinna den kampen, som nu får en repris redan i Svenska Cupens gruppspel. BP är hemmalag nu på söndag 25 februari 15.00, spelplats: Grimsta IP.

BP kommer in i matchen med råg i ryggen efter en stabil 2-0-seger mot Gefle IF i den inledande gruppmatchen. Efter en mållös första halvlek gav lagkapten Gustav Sandberg Magnusson BP ledningen knappa tio minuter in i andra halvlek. Mot slutet tryckte Gefle på lite, men Bajram Ajeti kunde fastställa slutresultatet efter fint förarbete från Tim Söderström.

Inför Gefle-matchen fanns några sjukdomar i truppen efter träningslägret på Cypern. De tre spelarna som varit sjuka, Erik Figueroa, Rasmus Alm och Markus Gustafsson, är tillbaka i full träning. Spelare som rehabat under vintern är Johan Falkmar, Petar Petrovic och Mohanad Jeahze som alla närmar sig full träning.

Motståndare
Dalkurd stod för en stark insats mot Malmö FF i den inledande gruppmatchen och fick se sig besegrade först efter en straff i slutminuterna som Malmös kapten Markus Rosenberg lyckades förvalta, 1-0 till Malmö.

Dalkurd har inte bara bytt tränare och några spelare under vintern. Föreningen har dessutom lämnat hemstaden Borlänge för flytt till Uppsala. I Uppsala väntar dock ett Studenternas IP som står under renovering och inte har plats för ett ytterligare lag, utöver verksamheten IK Sirius och IK Uppsala Fotboll bedriver. Därför spelar Dalkurd FF sina hemmamatcher på Gavlevallen i Gävle under 2018.

På tränarsidan har Andreas Brännström ersatts av Azrudin Valentic, BPs assisterande tränare under 2016 och 2017. Dessutom plockade Dalkurd upp Palmar Hreinsson som fystränare, även han senast i BP.

I spelartruppen har några nyförvärv kommit in, bland annat har målvaktssidan fått två nya namn i Abdülaziz Demircan från Konyaspor i den turkiska högstaligan samt att man lånat in Sixten Mohlin från Malmö FF.

Nya spelare i övrigt: Yttern Ferhad Ayaz (Örebro SK), anfallaren Younes Bnou Mazouk (FC Lugano), ytterbacken Simon Strand (Lyngby), försvarare Irfan Jasarevic (FK Krupa) och Oliver Berg (Odds BK).

Under försäsongen har Dalkurd spelat träningsmatcher mot IK Frej (seger 2-1), Beijing Gouan FC (seger 3-1), FK Baumit Jablonec (förlust 5-6) och Shamrock Rovers (förlust 5-6).

Svenska Cupen Grupp A
BP – Dalkurd FF
Söndag 25 februari 15.00
Grimsta

Biljetter säkras via brommapojkarna.ebiljett.nu

Alla matcher i Svenska Cupen sänds via CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.