Inför Borgeby FK – BP: Med sikte på åttondeplatsen

Inför Borgeby FK – BP: Med sikte på åttondeplatsen

Share

Inför Borgeby FK – BP: Med sikte på åttondeplatsen

Det är dags för Elitettans sista omgång, och BP åker till Skåne för match mot Borgeby FK. Målet är förstås att vinna och därmed göra vad man kan för att klättra ett eller ett par ...

Det är dags för Elitettans sista omgång, och BP åker till Skåne för match mot Borgeby FK. Målet är förstås att vinna och därmed göra vad man kan för att klättra ett eller ett par steg i tabellen.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Michelle Rojas Flores mot Hammarby)

BPs sportchef Staffan Jacobsson har under året pratat om hur skönt det skulle vara att åka den långa vägen till årets sista bortamatch med vetskapen att kontraktet är säkrat. När laget under lördagen tar bussen ner till Skåne för söndagsmatchen mot Borgeby FK har man ju med råge nått det målet, och kan sitta ganska avslappnade i sätena. Genom att hänga kvar i näst högsta divisionen har laget skrivit klubbhistoria; det är det bästa resultatet BP nått på damsidan någonsin. 2014 vägde man för lätt och åkte tillbaka ner till Division 1 efter ett år. Inför söndagsmatchen är målet att avsluta med ännu en seger och eventuellt klättra upp till en ”enkelsiffrig” placering, som det kan bli vid ett bra BP-resultat och poängtapp för Assi eller Morön (möter Mallbacken respektive Sundsvall). Borgeby är sedan en tid klara för nedflyttning efter en ledsam höst med tio raka förluster, och är säkerligen ordentligt sugna på att trots allt ge hemmapubliken en fin säsongsavslutning.

För en av BPs spelare är matchen lite extra speciell:
– Jo, det blir väldigt roligt att komma tillbaka till Borgeby IP, eftersom det var där jag började spela fotboll, säger målvakten Josephine Frigge. Familj och vänner kommer och tittar så jag hoppas vi kan göra en bra match som avslutning på en bra säsong. Jag har också tagit lite ansvar för aktiviteter under resan ner och kommer köra ett Skåne-quiz på lördageftermiddagen!
Frigge rapporterar mycket riktigt om en avslappnad stämning i bussen dagen före match, men med tanke på vilka vinnarskallar som finns bland spelare (och ledare) är sannolikheten stor för höjd adrenalinhalt när quizet drar igång….och sedan gäller förstås rejäl laddning fram till avspark på söndag kl ett.

Motståndarna
Borgeby Fotbollsklubb kommer från Bjärred, ett par mil norr om Malmö. Klubben grundades 1983 och har bara dam- och flickfotboll på programmet. 2018 hade man en fin säsong, då man vann Division 1 Södra Götaland överlägset och sedan slog ut Jitex Mölndal i kvalet med imponerande 7-0. Året började bra med bortaseger mot Mallbacken, men sedan har det gått sämre och man har nu bara Sundsvall efter sig i tabellen. I vårmatchen på Grimsta vann BP med 2-1 efter en vändning sista tio minuterna.

BPs matchtrupp:
1 Josephine Frigge (mv), 26 Rebecka Ayranci Dahlberg (mv), 3 Michaela Larsson, 4 Felicia Thörngren, 6 Alexsandra Lobanova, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Fia Grönborg, 10 Eldina Ahmić, 13 Filippa Wallén, 15 Rebecka Lundblad Roth, 17 Estibaliz Montes de Oca, 18 Alice Carlsson, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 27 Daniella Novaković

Elitettan, omgång 26
Borgeby FK – BP
Söndag 27 oktober kl 13.00
Borgeby IP, Tennisväg 4, Bjärred