Inför BK Häcken – BP: Gruppfinal!

Inför BK Häcken – BP: Gruppfinal!

Share

Inför BK Häcken – BP: Gruppfinal!

Dags att avgöra Grupp 5 i Svenska Cupen Herr. För BP krävs seger mot BK Häcken på bortaplan för att vinna gruppen och därmed avancera till kvartsfinal. För Häcken räcker det med o ...

Dags att avgöra Grupp 5 i Svenska Cupen Herr. För BP krävs seger mot BK Häcken på bortaplan för att vinna gruppen och därmed avancera till kvartsfinal. För Häcken räcker det med oavgjort för att vinna gruppen, då laget har en bättre målskillnad än BP. Avspark lördag 2 mars 16.00 på Bravida Arena.

Senaste matchen
BP kom inte riktigt igång i första halvlek mot IK Brage och låg under med 0-2 hemma på Grimsta. Då inleddes vändningen. Philip Hellquist satte tre raka mål och Eric Johana Omondi avslutade målskyttet när BP vann med 4-2. IK Brage fick en utvisning vid ställningen 0-2 och det kan självklart vägas in i BPs prestation, som dock ska sägas var riktigt bra mot ett lågt och kompakt bortalag.

Skadeläget
Hampus Elgán är skadad och beräknas vara borta våren ut. Benny Lekström är på resande fot och ansluter efter matchen mot BK Häcken. Isac Lidberg är spelklar. Övriga spelare är hela och rena. Den uttagna truppen presenteras under lördagen. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier, samt här via hemsidan.

Motståndare
BK Häcken är den frejdiga offensivens klubb, något som inte minst visat sig i gruppspelet. 6-1 mot IK Brage följdes upp av 4-0 mot FC Rosengård. 10 mål på två matcher ger självklart sin respekt, särskilt från Mervan Celik som stänkt in fem av dessa. Senast BP besökte Hisingen var upplevelsen allt annat än trevlig för BP, något vi siktar på inte upprepar sig denna lördag.

BK Häcken är en stabil förening som vuxit i maklig takt och blivit Göteborgs högst rankade förening efter flertalet säsonger på Allsvenskans övre halva, med ett stort silver som främsta merit, utöver ett cupguld.

2018 landade Häcken på femte plats i tabellen, precis utanför de där eftertraktade Europa-platserna vilket gör att Häcken siktar på att vinna cupen och därmed säkra en kvalplats till Europa League till sommaren.

Spelplan

Bravida Arena är en trevlig liten arena på Hisingen. Historisk mark för BP då vi hösten 2006 säkrade avancemang till Allsvenskan för första gången efter kvalseger mot BK Häcken på dåvarande Rambergsvallen.

Till lördagens match så kommer endast en entré att vara öppen, det är sedan en öppen arena, så vill du stå på bortasektionen är det möjligt efter en extra promenad.

Biljetter
BK Häcken har fri entré på gruppspelsmatcherna i Svenska Cupen.

Sändning
Matchen direktsänds via CMore Live 5, CMore.se samt CMores app på olika plattformar. Sändningen börjar tio minuter innan avspark.