Inför AIK – BP: Genrepet är här

Inför AIK – BP: Genrepet är här

Share

Inför AIK – BP: Genrepet är här

Dags att justera de sista sakerna inför Superettans premiär och BP genrepar mot AIK nu på söndag 24 mars 13.00 på Friends Arena. Det är fri entré på matchen och alla entré sker vi ...

Dags att justera de sista sakerna inför Superettans premiär och BP genrepar mot AIK nu på söndag 24 mars 13.00 på Friends Arena. Det är fri entré på matchen och alla entré sker via Entré A.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

Senaste matchen
BP spelade förra helgen mot IK Sirius och efter att lagen ägt varsin halvlek utan att göra mål noterades 0-0 i resultatkolumnen och en liten fjäder i hatten för BP som spelade jämnt med lag från Allsvenskan. BP var nära mål vid några tillfällen, men hade lite för svårt när det blev dags för avslut.

Skadeläget
Hampus Elgán är långtidsskadad. I cupmatchen mot BK Häcken klev Philip Hellquist och Isac Lidberg av. Isac Lidberg fick en bristning i baksida lår och han tränar för fullt från och med denna vecka. Philip Hellquist är åter i spel. Dusan Jajic opererades i veckan för en mindre skada och blir borta från spel i fem veckor. Ali Suljic klev av mot IK Sirius med känning i ljumsken och vilas mot AIK. Övriga spelare är hela och rena.

BPs trupp
Truppen presenteras här. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.
1. Rasmus Emanuelsson
2. Fritiof Björkén
3. Samuel Svenlén
4. Oscar Pehrsson
5. Axel Wallenborg
6. Gustav Sandberg Magnusson
7. Johan Falkmar
8. Albin Linnér
9. Philip Hellquist
11. Adam Gradén
14. Oskar Fallenius
16. Ahmed Bonnah
17. Aron Sandén
18. Marcus Hansson
20. Benny Lekström
22. Alexander Nilsson
23. Billy Nordström
25. Benjamin Bezudde
28. Adam Groundstroem

Motståndare
AIK är regerande svenska mästare efter att ha säkrat guldet via seger mot Kalmar FF i sista omgången. Inför den nya säsongen har AIK tappat guldmålskytten Robin Jansson till Orlando i MLS, mittfältaren Kristoffer Olsson lämnade för spel med ryska Krasnodar och mittbacken Alexander Milosevic lämnade för Nottingham Forrest i Championship. In i truppen har erkänt duktiga Chinedu Obasi anslutit från IF Elfsborg, tillsammans med både norska och finska rekryter som anslutit under vintern.

I Svenska Cupen tog sig AIK till semifinal, men väl där så blev det förlust på straffar mot AFC Eskilstuna efter att matchen slutat 1-1 efter ordinarie tid. Fram till semifinalen hade AIK, sin vana trogen, kört på med uddamålssegrar.

Spelplan
Friends Arena i Solna är en stor och modern arena. Kommunikationerna är välutbyggda.
Pendeltåg går till Solna Station.
Tunnelbanans blåa linje stannar närmast vid Näckrosen eller Solna Centrum.
Parkeringar finns under arenan samt i Mall of Scandinavia.

Biljetter
Det är fri entré i samband med genrepet. All entré sker via Entré A.

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.