Herrarnas fina form fortsätter

BP är inne i en fin period just nu och under söndagen så besegrade man Gefle IF på bortaplan med imponerande 4-0. Dagens målskyttar blev; Alexander Nilsson, Albin Linnér, Oskar No ...

BP är inne i en fin period just nu och under söndagen så besegrade man Gefle IF på bortaplan med imponerande 4-0. Dagens målskyttar blev; Alexander Nilsson, Albin Linnér, Oskar Nordlund och sedan ett självmål. BP behåller därmed sin andraplats plats i Ettan Norra.

BP som är seriens bästa defensiva höll ytterligare en nolla när man ställdes mot Gefle. BP:s femte match utan insläppt mål på sina sex senaste. Dock var det nog mer tur en skicklighet för BP att Gefle inte lyckades hitta nätet i söndagens drabbning. BP tappade ett par gånger markeringen inne i eget straffområde vilket tvingade bland annat tvingade Alexander Lundin till ett par grymma räddningar. Men precis i början av andra halvlek hjälptes BP också av att Gefles Jacob Hjelte inte fick bollen innanför ramen när han i princip hade ett öppet mål att sikta på.

Offensivt stod BP för en stark insats och återigen var högerkanten en viktig kugge i att få igång maskineriet. Jakob Glasberg som har staplat upp assistpoäng de senaste matcherna kunde addera ännu en till poäng till kontot i den 21:a minuten när han serverade Alexander Nilsson som satte 0-1-målet.

När lagen möttes för första gången denna säsong på Grimsta gjorde Albin Linnér matchens enda mål. På söndagen gjorde Linnér mål på Gefle igen. I den 74:e minuten laddade Linnér bössan från utanför straffområdet och avfyrade ett vänsterskott som satt perfekt intill stolproten. Tio minuter senare avgjorde Oskar Nordlund match helt och hållet när han gjorde trean för BP. Nordlund löpte sig fri, fick en bra avvägd pass från Nilsson och Nordlund överlistade därefter målvakten. Nilsson var även inblandad i det sista 0-4-målet då han var den som slog inspelet som en Gefleförsvarare olyckligt styrde in i eget mål för att fastställa slutresultatet.

BP gjorde som alla andra topplagen och tog en trepoängare under helgen. Alltså inga förändringar i toppen av tabellen. BP ligger fortsatt tvåa och är fortfarande fyra poäng efter Vasalund. Nästa match för BP är den 19/9 då IFK Luleå kommer på besök till Grimsta IP. Matchstart kl. 14.00.

Gefle IF FF – BP

0-4 (0-1): 0-1 Alexander Nilsson 21:a min, 0-2 Albin Linnér 74:e min, 0-3 Oskar Nordlund 84:e min, 0-4 självmål 86:e min.

BP:s laguppställning

Lundin – Glasberg, Suljic, Arvidsson, Wallenborg – Sandberg-Magnusson (K), Ceesay – Linnér (Nilsson), Faraj (Haglund), Nilsson (Fioretos) – Nordlund (Helg). Icke inbytta: Olsson, Svenlén, Sandén, Tesfai