Herrarna avslutade hemma med tre poäng

I årets sista hemmamatch avslutade BP på bästa vis med att vinna. Hammarby TFF besegrades med 2-1 efter mål av Robin Frej och Jardell Kanga. Text: Philip KämpeFoto: Erik Bjernu ...

Det var en dominant insats från BP när man för sista gången i år spelade hemma på Grimsta. Kontraktsjagande Hammarby TFF var på besök när BP tog tag i taktpinnen från start. BP hade bollinnehavet och även chanser men till en början fick BP inga mål som belöning.

Utdelningen kom till slut med endast ett fåtal minuter kvar av den första halvleken. Då gjorde Frej mål på Hammarby TFF. På ett inlägg från vänster nådde Ali Suljic högst vid bortre stolpen och nickade in bollen längs mållinjen. Höll sig framme gjorde då mittbackskollegan Robin Frej som med knäet kunde göra 1-0.

Lagkapten Gustav Sandberg-Magnusson var avstängd i matchen och GSM:s lediga plats på innermittfältet fylldes av 15-årige Jardell Kanga. Jardell skapade konstant oreda hos HTFF och bjöd på flertalet tunnlar. I den 66:e minuten slog han en briljant passning till Marijan Cosic vars avslut stoppades av HTFF:s utrusande målvakt. Jardell var dock först på andrabollen och kunde läckert lobba in 2-0.

En uppryckning kom från HTFF efter 2-0-målet och en reducering kom genom Josafat Mendes en kort stund senare. HTFF fortsatte trycka på därefter men det närmaste man kom var en frispark från precis utanför straffområdet som sköts rakt i muren.

BP vann därmed med 2-1 och tog sin 14:e hemmaseger i år, på 15 hemmamatcher. Ett otroligt starkt facit. Nästa helg spelas sista omgången i Ettan Norra, då reser BP upp till Piteå.

Efter matchen delade Bromma Support ut priset ”Årets Pojke”, i år fick Jesper Ceesay priset.