Herr U: Derby med janusansikte.

Foto: Sedinbild Knallhårt på förhand när BP spänner bågen och tar sig an serieledaren på ett regnblött men soligt Grimsta.  Ett tidigt ledningsmål för gästerna tar inte ...

Knallhårt på förhand när BP spänner bågen och tar sig an serieledaren på ett regnblött men soligt Grimsta.

Ett tidigt ledningsmål för gästerna tar inte bort det fokus som hemmalaget startat matchen med. Man håller ihop prestationen bra och bägge lagen bjuder på fin fotboll första 20’. BP har ett par tre fina möjligheter till kvittering men tvingas kapitulera för 0-2 på snabb spelvändning. Efter att bollen gått i bägge stolparna trycks den i mål från nära håll.

Gästerna uppträder skärpt och spelar med stora marginaler som ger ett märkbart spelövertag. Hemmalaget spelar inte till sig riktgt samma marginaler och får därmed lägga ner extra energi för att skapa i offensiv riktning.

Halvleken är hyggligt jämn sett till chanser och spel men gästerna straffade hemmalaget med stor skicklighet i avgörandet vid målen.

BP startar andra halvlek positivt när man tar attityden i hand och kommer ihop som ett lag. Både beslut och prestation är så pass bra inledande kvarten att man är överlägsen gästerna.

I 60’ är Felix Strängborn mycket nära reducering när han nickar ett väl avvägt inlägg mot mål, bollen orkar inte riktigt in. Minuter senare är läget om möjligt än bättre för Strängborn som får en passning snett inåt bakåt från Jardell Kanga. Strängborns skott räddas akrobatiskt av gästernas panter i mål, vackert så.

Hemmalaget fortsätter göra mer av mindre och tar sig lättare fram till avslut på egen skicklighet än tillfälligheter. I 85’ tilldöms BP straff som Strängborn placerar säkert , 1-2. Minuten senare trycker Strängborn in 2-2 och sätter därmed punkt för en mycket fin halvlek från hemmalaget.

Tränare Erik Rydén summerar en jämn historia i två akter.

”Fotboll spelas i 90 min och över den tiden gör spelarna en hedrande insats. Dom jobbar hela vägen in i kaklet och gör det med bravur. Den här poängen var med mersmak och på söndag ska vi ha tre!”