HERR: Rödsvart mardröm i Borås
Oscar Pettersson. FOTO: Erik Bjernulf

BP föll tungt och rättvist borta mot IF Elfsborg. Hemmalaget tog ledningen tidigt in i matchen och det var efter det inget som helst snack om vilket av lagen som var det bättre. S ...

BP föll tungt och rättvist borta mot IF Elfsborg. Hemmalaget tog ledningen tidigt in i matchen och det var efter det inget som helst snack om vilket av lagen som var det bättre. Slutresultatet blev 5-0.

Första halvlek

Efter två spelade minuter skapade hemmalaget flera halvchanser, men ett uppoffrande försvarsspel gjorde att Oscar Linnér inte behövde stå för någon räddning. Två minuter senare kom säsongens första mål för Elfsborg efter att Jakob Ondrejka skjutit in bollen efter retur.

BP försökte trots den tuffa inledningen att spela bakifrån. IF Elfsborg blev samtidigt inte särskilt utsatta då BP hade svårt att komma till de ytor som de vill åt och hemmalaget kunde även ställa om snabbt, något de är erkänt duktiga på. I den 18:e matchminuten skulle just spelet bakifrån straffa sig. BP slarvade i uppspelsfasen och Alexander Bernhardsson kunde skjuta in bollen förbi Oscar Linnér till 2-0.

Alexander Abrahamsson stoppade i den 43:e minuten en farlig omställning för IF Elfsborg genom att rycka Michael Baidoo i armen och tilldelades BP:s första varning i matchen.

I halvlekens sista spark var hemmalaget nära att på nytt utöka ledningen efter ytterligare slarv, denna gång i eget straffområde, men Oscar Linnér stod för en räddning.

Under den första halvleken så skapade inte BP någon farlig målchans och IF Elfsborgs ledning var både rättvis och ohotad. Däremot kom BP närmre och närmre hemmalagets straffområde ju längre halvleken led.

Andra halvlek

Precis som i den första halvleken tog det ungefär två minuter innan Boråslaget gjorde mål. IF Elfsborg ställde om snabbt och Jacob Ondrejka placerade in sitt andra mål för matchen. Mardrömsstarten i den andra halvleken fortsatte för BP då laget återigen slarvade i uppbyggnaden och hemmalaget tog vara på det igen då även Alexander Bernhardsson kunde göra sitt andra för dagen.

När klockan närmade sig timmen spelad genomförde BP sina första byten när Ludvig Fritzson och Marijan Cosic kom in istället för Alexander Abrahamsson och Kevin Ackermann.

Den rödsvarta mardrömmen fortsatte i Borås när Alexander Bernhardsson avlossade ett skott från distans som styrdes via Sveinn Gudjohnsen in i mål. Med ställningen 5-0 i minut 62 handlade det snarare om att stoppa blödningen än att försöka forcera fram ett resultat.

I minut 67 avlossade Oscar Pettersson ett hårt skott, men ribban nekade honom och BP en reducering.

I matchminut 73 utgick Gustav Sandberg Magnusson efter att ha fått en smäll mot huvudet. Fredrik Nissen kom in i hans ställe. Sista kvarten av matchen var en transportsträcka för båda lagen då matchen hade varit avgjord sedan länge. I den 83:e minuten kom Richie Omorowa och Samuel Kroon in i spel då Nikola Vasic och Oscar Pettersson byttes ut.

Insatsen från BP hemma mot Malmö FF för en vecka sedan visade att kvalité finns och att laget kan skaka om de bästa lagen. Insatsen i Borås visade dessvärre motsatsen och det blir viktigt för både ledare och spelare att försöka skaka av sig den här förlusten så snabbt som möjligt.

Nästa match spelas hemma på Grimsta IP mot Mjällby AIF. Matchen spelas 24 april kl: 19.00.