HERR: Ny seger hemma på Grimsta IP
Målfirande. FOTO: Erik Bjernulf

Den fina formen för BP fortsätter. En bra första halvlek från hemmalaget låg bakom segern. Gästerna reducerade men BP höll undan och knep tre nya poäng.  Skadelistan forts ...

Skadelistan fortsätter att krympa och det var endast Monir Jelassi som saknades idag på grund av skada. Wingbacken är åter i träning och bör inom en snar framtid vara redo för spel igen.

Första halvlek

Varbergs BoIS som var iklädda sitt vita ställ sparkade igång matchen på ett soligt Grimsta IP. Efter bara en och halv minut spelad kastade Oscar Pettersson ett snabbt inkast på Ludvig Fritzson i djupet som blev nedriven i straffområdet och Rickard Sundell, som var domaren för dagen, pekade på straffpunkten. Samuel Leach Holm tog hand om straffen, men Stojan Lukic i Varbergs BoIS räddade straffsparken.

Ledningen kom istället i den 13:e minuten då Tim Waker dundrat in ett skott från distans efter att bollen studsat ut till honom efter en hörna. Varbergs BoIS skapade ingen farlighet den första kvarten men kunde vid frisparkar lyfta upp stora delar av sitt lag, något som de är erkänt duktiga på.

I den 23:e minuten fick BP och Alexander Jensen en bra möjlighet att utöka ledningen på frispark strax utanför straffområdeslinjen. Jensen valde att skjuta i Stojan Lukic´s hörn och där var den rutinerade målvakten med när han räddade bollen. Efter en fin period från hemmalaget kom utökningen då Nikola Vasic elegant nickade in bollen i mål efter inlägg från Alexander Jensen. BP tog över mer och mer och kunde ha sitt bollinnehav högt upp på offensiv planhalva.

När matchen pågått i ganska exakt en halvtimme fick den senaste målskytten Nikola Vasic ett gult kort som innebär att han är avstängd hemma mot IK Sirius på lördag.

I slutet av halvleken fick både Nikola Vasic och Ludvig Fritzson möjligheten att göra 3-0 för BP, men båda avslutade strax utanför den vänstra stolpen.

Att BP ledde med två bollar i paus var inte orättvist och faktum är att laget kunde haft en större ledning. Tim Waker höll med och sa i halvtidsintervjun med Discovery+ att laget kontrollerade matchen och stod för en fin insats.

Andra halvlek

I paus genomförde hemmalaget ett byte då Marijan Cosic kom in istället för Samuel Kroon.

Tidigt in i den andra halvleken drev Oscar Pettersson in i banan från högerkanten och avlossade ett skott med vänstern som sånär satt i krysset, men bollen hamnade något över ribban.

Den första kvarten av den andra halvleken var jämn. BP var inte på samma spelhumör som tidigare men bortalaget skapade inte heller några farliga målchanser.

Efter att hemmalaget varit aningen tafatta kunde inhoppande Dion Krasniqi reducera för gästerna. Efter målet fick bortalaget energi och kändes direkt farligare.

Med kvarten kvar av matchen genomförde BP sitt andra och tredje byte. Ut gick Oscar Pettersson och Nikola Vasic. Ersattes gjorde de av Kevin Ackermann och Richie Omorowa.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid satte sig Alexander Abrahamsson ned och försvararen kunde inte fullfölja. In i hans ställe kom Fredrik Nissen. Det sista bytet för dagen kom i matchminut 90 då Gustav Sandberg Magnusson kom in när Ludvig Fritzson lämnade plan.

BP kunde i slutet av matchen hålla undan utan att det blev någon större puls. Varbergs BoIS fick inte till någon slutforcering och matchen slutade 2-1 till BP vars fina form fortsätter.