HERR: Inför allsvenska premiären mot Djurgårdens IF
Olof Mellberg. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför allsvenska premiären mot Djurgårdens IF

Share

HERR: Inför allsvenska premiären mot Djurgårdens IF

Den långa väntan är snart över då BP på lördag gästar Djurgårdens IF på Tele2 Arena i den allsvenska premiären. Avspark 17.30, lördag 1 april. Läget i BP Senast det rödsvart ...

Den långa väntan är snart över då BP på lördag gästar Djurgårdens IF på Tele2 Arena i den allsvenska premiären. Avspark 17.30, lördag 1 april.

Läget i BP

Senast det rödsvarta laget från Grimsta spelade i allsvenskan var 2018 och nu är det alltså dags igen. 

BP stod för en imponerande insats i genrepet mot IFK Norrköping där segern med 2-1 på Platinumcars Arena var i underkant. Matchen innan den mot IFK Norrköping stod laget även för en stark vändning hemma mot GIF Sundsvall och laget har således två starka insatser i följd inför premiären som stundar. Det negativa från matchen i Norrköping var att Monir Jelassi klev av skadad i den första halvleken, men det återstår att se huruvida han finns med i matchtruppen eller inte. 

Det har varit positivt under träningsveckan och det har nästan gått att ta på den förväntan och glädje som finns hos alla inblandade att åter spela i allsvenskan.

Motståndet

Lördagens motståndare, Djurgårdens IF, är ett lag som BP har bra koll på efter att redan ha mött dem två gånger i år. Den första matchen var en träningsmatch som slutade 1-1 och den andra vanns av blåränderna i Svenska Cupens gruppspel med 2-1. Det ska dock nämnas att förlusten i cupen på Tele2 Arena var en jämn tillställning där BP tog ledningen. 

Senast BP var i Allsvenskan 2018 vann laget båda matcherna mot Djurgården. 1-0 blev slutresultatet i båda matcherna. Djurgårdens IF är en av förhandsfavoriterna att vinna hela allsvenskan och är utifrån det naturligtvis favoriter att vinna även på lördag, men BP har varit lite av en mardrömsmotståndare för Djurgården tidigare. 

Djurgårdens IF kommer från en svagare resultatrad även om motståndet varit starkt. De tre senaste matcherna för Djurgården har de förlorat två och spelat en oavgjord med noll mål gjorda framåt. Förlust mot både Lech Poznan och BK Häcken med 3-0 och sedan en mållös match i genrepet mot Gefle IF. Kan BP komma upp i samma nivå som mot IFK Norrköping förra veckan så finns det möjligheter att skaka om Djurgården ordentligt. 

Matchen spelas på lördag, 1 mars 17:30 då BP gästar Djurgårdens IF borta på Tele2 Arena. Köp biljett via diffotboll.ebiljett.nu

Via tv/streaming
Discovery Plus sänder. Köp gärna matchen via den här länken, så går en del av intäkterna tillbaka till BP.