HERR: Inför AFC Eskilstuna
Marijan Cosic Foto: Erik Bjernulf

HERR: Inför AFC Eskilstuna

Share

HERR: Inför AFC Eskilstuna

Ny träningsmatch väntar och lite av ett genrep blir det då vi efter denna lördagsmatch inleder förberedelserna för Svenska Cupens gruppspel. AFC Eskilstuna väntar på bortaplan lör ...

Ny träningsmatch väntar och lite av ett genrep blir det då vi efter denna lördagsmatch inleder förberedelserna för Svenska Cupens gruppspel. AFC Eskilstuna väntar på bortaplan lördag 11 februari 14:00.

Läget i BP
Laget tränar på och de senaste veckorna har vi inte sett några förändringar i truppen. Vi har en grupp som fått flera pass tillsammans och som även hunnit spela tre matcher av varierad karaktär. Senast blev det en missräkning mot Västerås SK, förlust 0-3.

I senaste matchen fick vi se nyförvärvet Ludvig Fritzson göra sina första minuter i rätt rödsvart tröja. Under den dryga kvarten hann vi inte se jättemycket, men ett nyförvärv ska ju lära känna sina nya lagkamrater också. Ny match att känna in sig genom nu på lördag.

Vi kan notera att Oscar Krusnell är redo för spel efter att ha varit rehabilitering under inledningen av försäsongen. Hur många minuters spel det blir denna lördag återstår att se.

Motstånd
AFC Eskilstuna förbereder sig för en ny säsong i Superettan. 2022 inledde de säsongen otroligt starkt och var länge med i toppen av Superettan. Efterhand föll de ner lite i tabellen men är klart en av kandidaterna att utmana om topplaceringar i Superettan även 2023. Hittills under försäsongen har AFC Eskilstuna hunnit spela tre matcher. De inledde med seger mot UIK Nordic och har sedan förlorat mot Djurgårdens IF och Degerfors IF. Tredje raka allsvenska motståndet väntar nu då BP åker till Eskilstuna för lördagens underhållning.

Noterbara spelare i AFC Eskilstuna är exempelvis Mikael Marques som precis sålts till Minnesota United FC i amerikanska MLS. Kvar i truppen kan vi notera BP-fostrade Victor Fors och flitiga målskyttarna Simon Karlsson Adjei och Victor Götesson.

Så ser du matchen
Antingen tar du dig till Tunavallen – biljetten kostar 80kr och kan med fördel förköpas här.
eller så ser du matchen via Expressen Premium.

Träningsmatch
AFC Eskilstuna – BP
Lördag 11 februari 14:00
Tunavallen, Eskilstuna