Hemmasviten bruten efter klassisk skitmatch

Bottenlag på bortaplan mot ett topplag, ja det brukar bli en matchbild med betoning på mycket kamp och lite skönspel. Så blev det även denna lördag när BP förlorar hemma mot IK Fre ...

Bottenlag på bortaplan mot ett topplag, ja det brukar bli en matchbild med betoning på mycket kamp och lite skönspel. Så blev det även denna lördag när BP förlorar hemma mot IK Frej Täby med 1-0 efter en tidig ledning från Täby-laget som BP inte lyckades kvittera trots stort spelövertag.

Vi är vana att se BP ta en tidig ledning, den här gången var det dock gästerna IK Frej Täby som, redan i den andra minuten, lyckades få in ledningsmålet efter en hörna där Budimir Janosevic i BP-målet var skymd och inte kunde avgöra avslutet som studsade på flertalet spelare innan den landade i målet.

Efter målet är det BP som är spelförande och jakten på kvittering pågår länge och väl. IK Frej är i desperat behov av poäng och försvarade sin ledning med alla defensiva medel möjliga redan från det att det gått fem minuter på klockan. Det är inte något att vara bitter över som BP-ögd, Frej genomförde sin plan föredömligt och vid alla chanser lyckades man döda tid, så till den milda grad att tilläggstiden i andra halvlek landade på sju minuter, men med ytterligare fördröjning inte var slut förrän klockan stod på 98.44.

BP har två stolpträffar från inbytte Luca Gerbino Polo, utöver det lyckades Ruben Åhman i Frej-målet freda sitt målet på sin gamla hemmaplan med starka parader. På tilläggstid tilldelas Carl Starfelt sitt andra gula kort och blir utvisad. Matchen innehöll för övrigt en mängd kort som, nästan, alla var välförtjänta.

För BP är det bara att bryta ihop, komma igen och ta sig an Trelleborgs FF på hemmaplan kommande helg, söndag 6 augusti 17.00 hemma på Grimsta.