Hellquist med dubbla mål säkrade vändningen på Grimsta

Underläge i halvtid vändes till seger i andra halvlek efter dubbla styrningar från Philip Hellquist, på väl slagna fasta situationer från Billy Nordström. 2-1 BP och tre friska po ...

Underläge i halvtid vändes till seger i andra halvlek efter dubbla styrningar från Philip Hellquist, på väl slagna fasta situationer från Billy Nordström. 2-1 BP och tre friska poäng.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

BP skapar chanser redan från start och det börjar lukta mål. Då sticker Dalkurd fram i ett piggt anfall och duktige Ahmed Awad stöter in ledningsmålet. En kalldusch för ett starkt BP. BP ska dock inte vika ner sig, utan fortsätter att mata på.

I andra halvlek ska utdelningen komma. Hellquist avlossar ett skott som styrs till hörna. På samma hörna slår Billy Nordström en rak lyra som Philip Hellquist når högst på, via huvud, axel, men inte knä och tå. Bollen dimper ner bakom mållinjen och BP har kvitterat.

Kvarten senare ska historien upprepa sig, men den här gången från andra hållet. En frispark från Billy Nordström slås mot straffområdet och Philip Hellquist löper sig loss och ohotad kan han peta bollen förbi Dalkurd-målvakten. 2-1 och BP har vänt.

Slutminuterna ger oss en forcering från gästerna, men Hampus Elgán avstyr det mesta och är det inte han så slänger sig Adam Gradén, Ali Suljic eller någon av de andra och blockerar. BP sliter för poäng och får med sig alla tre.

Två matcher återstår, först ut Varbergs BoIS hemma på Grimsta söndag 27 oktober 17:30.