Fyra mål framåt när BP vann på Grimsta igen.

BP tog sin tredje raka seger hemma på Grimsta under söndagen. Slutresultatet stannade till slut på 4-1 mot Haninge i en kontrollerad insats. Målskyttar; Omar Faraj x2, Marijan Cos ...

BP tog sin tredje raka seger hemma på Grimsta under söndagen. Slutresultatet stannade till slut på 4-1 mot Haninge i en kontrollerad insats. Målskyttar; Omar Faraj x2, Marijan Cosic och Ali Suljic.

BP kom till start hemma mot IFK Haninge med ett antal ändringar i startelvan. Oscar Krusnell var tillbaka på vänsterbacken samtidigt som ”Calle” Elfgren Nyström bildade mittbackslås tillsammans med Ali Suljic. Jesper Ceesay gjorde sin första start denna säsong men mest noterbart var att 15-årige Jardell Kanga startade en tävlingsmatch A-laget för första gången i karriären.

BP inledde också piggast där Omar Faraj hade ett par halvchanser redan efter bara några minuter. Det skulle visa sig bli Omar Farajs match denna match och det var just Omar som nickade in 1-0 på en fint slagen hörna av Oscar Krusnell.

IFK Haninge var dock bra med i matchen under den första halvleken och gästerna gjorde livet jobbigt för BP. Bortalaget kvitterade till och med i slutet av halvleken. Likt BP:s inledande mål kom det från en hörna. Men denna gång skruvades bollen direkt in i mål av Haninges hörnläggare Smalj Suljevic. Ett frustrerande baklängesmål mål som verkligen skapade en sur känsla inför halvtidsvilan. Men BP repade sig snabbt och i den tredje tilläggsminuten av den första halvleken kunde Marijan Cosic styra in 2-1 mot sitt gamla lag. Återigen var framspelningen signerad Oscar Krusnell.

Till den andra halvleken kom BP ut med eld i baken och det dröjde inte länge förrän matchens frontfigur Omar Faraj hade piskat upp 3-1 i nättaket med vänsterdojjan. 4-1 kom bara några minuter senare när Ali Suljic köttade in bollen vid den bortre stolpen på en hörna.

Därefter var det en transportsträcka hem för BP som helt klart var närmare att utöka än vad Haninge var att reducera. Men slutresultatet blev till slut 4-1 till BP som därmed fortsatt är hundraprocentiga på hemmaplan denna säsong.

Nästa helg väntar ett ruggigt toppmöte när herrarna gästar Dalkurd på Studenternas i Uppsala. Avspark kl. 13:00 på lördagen.

BP – IFK Haninge
4-1 (2-1): 1-0 Omar Faraj 32’, 1-1 Smajl Suljevic 42’, 2-1 Marijan Cosic 45+3’, 3-1 Omar Faraj 53’, 4-1 Ali Suljic 58’.

BP:s laguppställning
Olsson – Falkeborn (Sögaard), Elfgren Nyström, Suljic, Krusnell – Ceesay – Kanga (Felicia), Sandberg Magnusson (Zlotnik), Leach Holm, Cosic (Gustafsson) – Faraj (Frej).