Futsal: Knapp förlust i seriefinalen

BP var i ledning fyra gånger om i söndagens rafflande seriefinal mot Djurgården, men i matchens två sista minuter vände serieledarna till vinst. Text: Tore Kleist Foto: Henke R ...

Text: Tore Kleist

BP tog kommandot direkt i första halvĺek när Lisa Arnell från nära håll slog in ledningsmålet redan efter någon minuts spel. De rutinerade BP-spelarna hade sedan ganska bra kontroll på Djugårdens anfallsspel, men kvitteringen kom ändå i sjunde minuten genom Emelie Brodin.
Halvleken fortsatte med en jämn matchbild, där man lätt förstod att det var två topplag som möttes. Louise Schillgard visade strålande teknik flera gånger om när hon vände bort sina motspelare med små vrickningar och klackningar. Hon fick också ge BP ledningen. Efter att Djurgården än en gång kvitterat fastställde Sigrid Persson halvtidsresultatet till 3-2 efter ett snyggt anfall regisserat av Therése Dahlberg.

BP började andra halvlek starkt med flera chanser de första minuterna. Dock var det bortalaget som kunde kvittera på straff i sjätte minuten. Djurgården tog över bollinnehavet mer och mer, och BP:s målvakt Sofia Stålne fick visa hög klass vid några tillfällen. BP var hela tiden farliga i kontringsspelet och med knappt tio minuter kvar fick Louise Schillgard en av många långa passningar, tog emot och vände bort försvararen med ännu ett tekniskt glansnummer och kunde slå in ledningsmålet till 4-3. En intensiv period följde, med många kvitteringsförsök från Djurgården och fortsatt farligt kontringsspel från BP. Med två minuter kvar fick Cassandra Larsson till en utsidesträff som smet förbi alla spelare längs golvet och smet in vid bortre stolpen. Publiken började rikta in sig på oavgjort, men med mindre en halv minut kvar tog Djurgårdens duktiga Emelie Brodin sikte från egen planhalva och fick till kvällens träff. Bollen gick rakt mot Stålnes kryss och Djurgården kunde åka hem med tre poäng.

BP visade att man var nog så bra som serieledarna och det kunde mycket väl ha blivit tre poäng i stället för noll. Vi fick se två topplag med många kvaliteter och som båda gick för seger. Framför allt i andra halvlek blev det stundtals ganska hetsig stämning på plan, främst gentemot domarduon, som upplevdes som inkonsekventa i flera domslut och med två gula kort och en straff inte kan anklagas för att dömt till hemmalagets fördel. BP:s tränare Staffan Jacobsson konstaterade besviket efter matchen:
– Vi blev brutalt bortdömda idag…

Efter fem omgångar har Djurgården full pott och BP ligger tvåa med tio poäng. I nästa match väntar Järla den 16 december.

RFL Dam Södra Svealand
BP – Djurgårdens IF
4-5 (3-2)
Mål: BP: Lisa Arnell, Louise Schillgard, Sigrid Persson    Djurgården: Emelie Brodin 2, Cassandra Larsson 2 (1 str), Pernilla Jansson
Varningar: BP: Lisa Arnell, Louise Schillgard
Domare: Mirza Logo
Publik: ca 60

BP:s laguppställning:
Sofia Stålne (mv) – Fia Grönborg, Lisa Grönborg, Sandra Lindkvist, Therése Dahlberg, Louise Schillgard, Sigrid Persson, Lisa Arnell