Futsal: Klar seger mot Vallentuna

Det blev seger även i BP:s andra match i futsalligan. Hemmalaget Vallentuna kunde inte stå emot de rutinerade BP-spelarna som till slut stod som segrare med hela 7-1. Text: Tore ...

Text: Tore Kleist

BPs framgångar i Regionala Futsalligan Dam Södra Svealand fortsatte på söndagkvällen när Vallentuna BK tog emot i Tellushallen. Än en gång var det en liten men naggande god trupp som plockade hem tre poäng. Den här gången anslöt ännu en spelare som tidigare setts i BP-tröja, Sandra Lindkvist som i år spelat i AIK i Elitettan. Lindkvist fick glädjen att bidra med ett mål.

Redan i andra minuten gav Lisa Arnell BP ledningen, och bara fyra minuter senare kunde Therése Dahlberg öka ledningen. Sedan föll målen i ganska jämn takt, och även om Vallentuna kunde reducera så var segern aldrig i fara.
– Vi hade skapat många chanser och fått in några mål, men på slutet märktes det att vi bara hade en avbytare. Vi var trötta! sa Fia Grönborg efter matchen.

BP har nu, liksom Djurgårdens IF och Boo FF full pott efter två matcher. Nästa match för BP spelas den 24 november mot Boo, hemma i Stora Mossens idrottshall.

RFL Dam Södra Svealand
Vallentuna BK – BP
1-7 (0-4)
Mål: Vallentuna: Lina Sinzenhauser    BP: Lisa Arnell 2 st, Fia Grönborg 2, Therése Dahlberg, Sandra Lindkvist, Louise Schillgard
Domare: Anvar Khayati