Frustrerande förlust mot Haninge

Matchen mot Haninge är en som BP snabbt kommer vilja glömma. Ett hårt kämpande Haninge försvarade sig bra hela matchen och lyckades kontra in ledningsmålet mitt i den andra halvle ...

Matchen mot Haninge är en som BP snabbt kommer vilja glömma. Ett hårt kämpande Haninge försvarade sig bra hela matchen och lyckades kontra in ledningsmålet mitt i den andra halvleken. På tilläggstid fick Haninge även in ett 2-0-mål vilket också blev slutresultatet och därmed fastställde en frustrerande kväll för BP.

Det var ett BP som gjorde resan till söder om Stockholm med vind i seglen från segermatchen mot Vasalund för ett fredagsmöte med IFK Haninge på Torvalla IP. Redan innan matchstart fick dock BP ett par avbräck. Daniel Svensson som skadade sig mot Vasalund hann inte repa sig och missade vad som skulle blivit hans sista BP-match innan flytten till Danmark och Nordsjälland. Dessutom blev Omar Faraj skadad på uppvärmningen och kunde inte komma till start. Svensson och Faraj ersattes av Axel Wallenborg och Jesper Ceesay som båda två stod för individuellt fina insatser men tyvärr blev resultatet för laget inte lika bra.

Matchen började dock lovande för BP när Oskar Fallenius redan efter trettio sekunder tvingade Haninges målvakt till en fin räddning nere vid målvaktens vänstra stolpe. Därefter kom den första halvleken att sakna några fler målchanser. Istället var det en fysisk batalj som utkämpades på mittplan där spelarna i hemmalaget gav allt i varenda duell. BP stod upp bra fysiskt precis som man gjorde mot Vasalund och BP lyckades börja ha mer av bollen men man kom inte fram till några lägen innan paus.

Den andra halvleken liknade den första spelmässigt och BP började pressa ned Haninge långt i banan. BP var också nära att hitta öppningsmålet men avslutet från Fallenius rensades undan på mållinjen av en försvarare. Just då var känsla att BP nog skulle komma att nöta ned Haninge och kunna göra ett mål. Istället small det åt andra hålet när Haninge snabbt ställde om i en kontring som avslutades med att hemmalagets store forward Ashley Mark Coffey kunde nicka in ledningsmålet. Drygt tjugo minuter återstod när 1-0-målet kom men BP lyckades inte skapa några fler farligheter efter baklängesmålet mot ett kompakt Haningeförsvar. Christoffer Katenda i Haninge gjorde även 2-0 i den 94:e minuten när BP försökte forcera framåt.

Det blev tyvärr säsongens första förlust för herrarna som däremot får en ypperlig chans till att revanschera sig på onsdag då serieledaren IF Sylvia kommer på besök till Grimsta IP.