Fredrik Nissen skriver seniorlagskontrakt
Foto: Erik Bjernulf

Fredrik Nissen skriver seniorlagskontrakt

Share

Fredrik Nissen skriver seniorlagskontrakt

BP är överens med 17-årige Fredrik Nissen om ett tre år långt seniorkontrakt som sträcker sig över säsongen 2025. Den BP-fostrade mittbacken flyttades upp från akademin till herrt ...

BP är överens med 17-årige Fredrik Nissen om ett tre år långt seniorkontrakt som sträcker sig över säsongen 2025. Den BP-fostrade mittbacken flyttades upp från akademin till herrtruppen inför denna säsong och gjorde sin tävlingsdebut tidigare i år mot Skövde AIK i Superettan.

Foto: Erik Bjernulf

– Det känns kul, jag trivs väldigt bra här i BP och ser fram emot att fortsätta jobba på. Det är också ett kvitto på att man har gjort något bra, så det känns skönt, säger Nissen.
 
Nissen representerar också Sverige på landslagsnivå. Hittills har han noterats för 14 landskamper och 3 mål i P16- och P17-landslaget. I flertalet av landskamperna har han burit kaptensbindeln.
 
– Fredrik har stora ledaregenskaper trots sin ålder och det är ingen tillfällighet att han är lagkapten i P17-landslaget. Stark i luftrummet och läser spelet mycket bra, säger Peter Kleve, klubbdirektör i BP.