Fortsatt fina resultat i träningsmatcherna
Daniella Novakovic i full fart mot hattrick. Foto: Johan Borehed

Fortsatt fina resultat i träningsmatcherna

Share

Fortsatt fina resultat i träningsmatcherna

BP fortsätter att gå starkt i träningsmatcherna inför revanschåret i Division Ett Södra Svealand. Fem träningsmatchen för året spelades hemma på Grimsta mot Enköpings SK under lörd ...

BP fortsätter att gå starkt i träningsmatcherna inför revanschåret i Division Ett Södra Svealand. Fem träningsmatchen för året spelades hemma på Grimsta mot Enköpings SK under lördagen. Efter en stark första halvlek skrevs slutresultatet till 5-0, bland annat efter ett hattrick av Daniella Novakovic. 

BP inleder matchen i ett högt tempo och dominerar fullständigt och redan i den åttonde minuten hittar Michaela Larsson en lucka i straffområdet som Daniella Novakovic löper in i. Passningen är perfekt och ensam med målvakten är Novakovic iskall när hon rundar målvakten och serverar sig själv ett öppet mål.

Under minuterna som följer har BP bud på flera mål till, men det dröjer en kvart innan andra målet för dagen kommer. Den här gången är det Ellinor Lindbom som serverar Michaela Larsson en löpboll i djupet. Ensam med målvakten är Larsson säker och trycker upp bollen i närmaste krysset. Ytterligare en kvart senare ser vi dagens delikatess. BP pressar ner Enköpingsförsvaret i eget straffområde, väl där inne chippar Novakovic fram bollen till Larsson som drar till på volley. Bollen sitter ribba in till 3-0 BP.

Strax efter kommer även dagens fjärde mål. Agens Bergling fullföljer sin löpning och hinner upp en till synes hopplös boll. Väl på kortlinjen är ytorna stora och Bergling avancerar in i straffområdet där hon hittar Novakovic som har öppet mål på den bortre stolpen. 4-0 är även slutresultatet i halvtid.

Andra halvlek präglas av ett mycket lägre tempo och även om BP fortsätter dominera är chanserna mer lätträknade i den första halvleken. Dels gör båda lagen flera byten och spänningen i matchen har avtagit helt med den stora ledningen BP har med sig från den första halvleken. Höjdpunkten för dagen är att Daniella Novakovic fullföljer sitt hattrick när han vackert placerar in 5-0 i krysset.

Träningsmatch
BP – Enköpings SK
5-0 (4-0)
Mål: Daniella Novakovic (3), Michaela Larsson (2)

BPs lag: Nichole Persson – Emelie Eriksson, Felicia Thörngren (Linda Hallin, 62), Lovisa Norrby, Filippa Wallén (Malin Broberg, 62) – Fia Grönborg, Ellinor Lindbom (Joy Mertzig, 46)- Agnes Bergling, Daniella Novakovic (Felicia Thörngren, 87), Michelle Rojas Flores (Ella Sonnelid, 73)- Michaela Larsson