Faraj tremålsskytt i storseger mot Täby FK

Efter nio omgångar toppar BP nu Ettan Norra. Förstaplatsen intogs efter en storseger mot Täby FK hemma på Grimsta. Slutresultatet skrevs till 6-0 där Omar Faraj stod för tre mål. ...

Bilder från matchen kan du se HÄR

På förhand visste herrarna att en trepoängare skulle ta laget förbi Sandvikes IF i tabellen. Men jobbet behövde också göras mot Täby FK. Motståndet underskattades inte, framförallt med fjolårets hemmaförlust mot Täby kvar i minnet. De inledande minuterna av matchen var jämna och Täby såg ut att bjuda upp till dans. Men i den 15:e matchminuten stod bortalaget för ett snöpligt självmål när man nickade in bollen i egen bur. Därefter tog BP kontroll över matchen och spelet gick egentligen i endast en riktning.

BP fick dock vänta på att utöka sin ledning och det såg länge ut som ett resultatet i paus skulle vara 1-0. Men efter mängder med försök kom till slut tvåan ett par minuter innan vilan. Omar Faraj fick bollen i djupled, gjorde en skarp riktningsförändring som fick en försvarare att välta och sedan stänkte Omar in bollen. Med halvlekens sista spark gjorde BP även 3-0 när Marijan Cosic kunde göra sitt sjunde mål för säsongen, fint framspelad på inlägg av Jesper Ceesay.

Den tro Täby kanske hade på en mirakelvändning i den andra halvleken dog snabbt när Omar Faraj stänkte dit 4-0. Omar skulle även bli tremålskytt denna söndag när han återigen slog till på ett vackert sätt när han dunkade in sitt första hattrick i A-lagströjan. Det var Omars sjunde mål i Ettan Norra denna säsong vilket gör att Omar tillsammans med Marijan ligger i topp av skytteligan i serien.

I slutet av matchen gjorde Samuel Leach Holm sitt första mål i BP med ett distinkt avslut i bortre hörnet. Samuel:s 6-0-mål assisterades vackert av inhopparen Jardell Kanga som hittade fram med en fin passning.

Målkavalkaden stannade där och BP leder Ettan Norra med en poängs försprång till Sandvikens IF. BP har en fin målskillnad på 24-4 efter nio matcher där man fortfarande inte släppt in ett mål från öppet spel.

BP spelare redan igen på torsdag 3/6 i en mycket tuff bortamatch mot IF Sylvia i Norrköping. Avspark kl. 19:00.

BP – Täby FK
6-0 (3-0): 1-0 Självmål 15’, 2-0 Omar Faraj 41’, 3-0 Marijan Cosic 45’, 4-0 Omar Faraj 50’, 5-0 Omar Faraj 77’, 6-0 Samuel Leach Holm 88’.

BP:s laguppställning
Olsson – Falkeborn (Sögaard), Elfgren Nyström, Suljic, Krusnell – Ceesay (Zlotnik) – Helg (Gustafsson), Sandberg-Magnusson, Leach Holm, Cosic (Kanga) – Faraj (Jelassi).