F19: Målrik segermatch mot Hammarby

Även i tisdagens match mot hamnade BP i ett ganska tidigt underläge. Mot ett namnstarkt Hammarby utjämnade man före paus och kunde efter halvtidsvilan bokstavligen springa iväg t ...

Även i tisdagens match mot hamnade BP i ett ganska tidigt underläge. Mot ett namnstarkt Hammarby utjämnade man före paus och kunde efter halvtidsvilan bokstavligen springa iväg till seger med 5-3.

Text: Tore Kleist
Bild: Ronny Gutebrand
(På bilden: Edith Rörsgård, arkiv)

Matchbilden var sig ganska lik matchen igenom: Hammarby hade mycket boll och BP kom ofta upp i snabba kontringar.
– Ja, vi gör en jättebra försvarsinsats vilket lägger grunden, konstaterade en nöjd tränare Anders Blomqvist efter matchen. Ett vasst omställningsspel med Saga Swedman och Line Wessman i spetsen gjorde sedan att vi kunde nå seger.

Swedman gjorde hela tre mål, men allra starkast var nog hennes insats vid 3-2-målet: hon sprang med bollen från eget straffområde, längs vänsterkanten hela vägen ner till kortlinjen och hittade in till en fristående Line Wessman.

Tränare Blomqvist igen:
– Det var jättekul med en riktig laginsats mot ett namnstarkt lag. Jag vill speciellt lyfta Edith Rörsgårds insats som högerback.

BP ligger nu tvåa i serien, endast en poäng efter AIK. På tisdag står Djurgården som hemmalag på Grimsta för match i sjunde omgången.

BPs laguppställning
Nadine Allard (mv), Edith Rörsgård, Ebba Hjalmarsson, Fatim Bangus, Tuva Norell, Augusta Priks, Klara Bengtsson, Ellen Michelsson, Vera Blom, Line Wessman, Saga Swedman

Fakta Svenska Spel F19 Norra, omgång 6
BP – Hammarby IF 5-3 (1-1)
Mål:   BP: Saga Swedman 31, 53, 85; Line Wessman 69; Klara Bengtsson 90   HIF: Lotta Ökvist 15, 61; Sonja Windahl 90+1
Varningar:  BP: – HIF: –
Domare: Josefine Karlsson