Erik Engberg ny Akademichef Pojk

Erik Engberg ny Akademichef Pojk

Share

Erik Engberg ny Akademichef Pojk

Erik Engberg som varit i klubben i över ett årtionde, senast som huvudtränare för P19 kliver in i en ny roll som Akademichef Pojk. Förra säsongen var Erik Engberg huvudtränare ...

Erik Engberg som varit i klubben i över ett årtionde, senast som huvudtränare för P19 kliver in i en ny roll som Akademichef Pojk.

Förra säsongen var Erik Engberg huvudtränare för BP:s P19 och såg till att laget kvalificerade sig till nästa års nationella P19 Allsvenskan. Genom åren har han varit med och utbildat flera BP-killar som tagit steget upp på elitnivå och även ut i Europa. Nu tillträder Erik den återskapade tjänsten som Akademichef Pojk.

Vad har du för bakgrund i klubben?
– Jag är inne på mitt trettonde år i klubben nu. Mitt första laguppdrag var med P00-2, med första träningen i november 2009. Därefter har jag jobbat med P00-1, P01-1, P02-1 och P03-1 innan jag blev assisterande tränare i P19 under 2017 och 2018. Efter det har jag tre säsonger som huvudtränare i P19 fram till i år, säger Erik Engberg.

Vad är ditt bästa BP-minne?
– Bra fråga… men relationen till många spelare och de gemensamma minnen vi skapat och har kvar idag tror jag. Turneringssegrar och seriesegrar hamnar i andra hand i jämförelse, berättar Erik.

Vad innefattar din nya roll?
– Som Akademichef förväntas jag jobba operativt för att våra ledare ska få en än bättre arbetsplats att jobba och utvecklas på, och att våra spelare ska få än bättre förutsättningar att utbildas som fotbollsspelare, och utvecklas som människor. Det är huvudfokus. Därtill tillkommer att jobba för en god kontakt med viktiga intressenter så som förbund, organisationer, föräldrar etc, förklarar Erik.

Vad är det första du kommer göra som Akademichef Pojk?
– Sätta mig in i frågor på mikro- och makronivå, se över övergripande strukturella frågor och stötta upp i detaljfrågor. Då jag förväntas tillträda per 1 januari, så har jag använt november och december till att skapa mig en övergripande bild av nuläge, samt förstärka min bild jag sedan tidigare haft av vad/hur vi ska göra för att fortsätta ta steg i rätt riktning i BP och i akademin, säger ”Engan” som Erik även kallas.

Var kommer du spendera din tid, på Sportkontoret eller ute på planerna?
– Det kommer variera, inledningsvis blir det mestadels på kontoret, men med regelbundna besök ute i verksamheten under våren. Efter tolv säsonger som tränare är jag helt säker på att det kommer rycka lite i nerverna när vi närmar oss säsongsstart, säger Erik Engberg.

Text: Philip Kämpe
Foto: Sedin Bild