En poäng för BP i Göteborg

BP ställdes mot Örgryte IS på Gamla Ullevi i Göteborg mitt under pågående Gothia Cup. En svängig match utmynnade slutligen i ett oavgjort resultat efter varsitt mål av Anton Andre ...

BP ställdes mot Örgryte IS på Gamla Ullevi i Göteborg mitt under pågående Gothia Cup. En svängig match utmynnade slutligen i ett oavgjort resultat efter varsitt mål av Anton Andreasson och Philip Hellquist i den andra halvleken.

Det var ett BP som kom till spel utan avstängda Nicklas Maripuu när man under tisdagskvällen var på besök i Göteborg under Gothia Cup-veckan. Ett flertal av våra ungdomslag som deltar i turneringen hade sett till att ta sig Gamla Ullevi för att följa och stötta laget på plats.

Inledningsvis i matchen visade BP upp ett piggt och energifyllt spel. Man lyckades skapa viss oreda i motståndarnas straffområde och fick med sig en del hörnor, även om de allra farligast målchanserna uteblev.

Matchens första riktiga möjlighet svarade istället Örgryte för när man i den tionde minuten stod för en snabb kontring genom Alexander Ahl Holmström och Sargon Abraham, men där den sistnämnda sedan inte fick ordning på avslutet som gick en bra bit utanför i en position centralt i planen i höjd med straffområdeslinjen.

Därefter hade Marijan Cosic halvlekens bästa målchans när han gavs ett utmärkt nickläge inne i straffområdet efter ett fint slaget inlägg av Nikola Vasic. Cosic misslyckades dock med att hålla nere nicken som istället passerade strax över ribban.

BP tvingades sedan till ett byte redan efter drygt 30 minuter av matchen, detta efter att Monir Jelassi skadat sig i samband med att han drivit upp ett anfall längs högerkanten. Robin Frej byttes då in som ersättare.

Den första halvleken slutade mållöst. Båda lagen hade ett fåtal chanser vardera, men kvalitén i avsluten saknades på båda håll. Örgryte vädjade även efter straff vid dubbla situationer i den första halvleken, men utan att få något gehör för detta från domaren vid något tillfälle.

Efter halvtidspausen kopplade Örgryte ett tidigt grepp om matchen och drygt tio minuter in i halvleken tog man även ledningen. Efter lite kalabalik i BP:s straffområde där man inte lyckades få undan bollen, studsade bollen ut till Anton Andreasson som var placerad till höger i straffområdet. En skottfint vid bollmottagningen lurade BP-försvaret och han såg sedan till att dunka upp bollen hårt i mål i det närmast hörnet.

I den 66:e matchminuten fick sedan publiken se den senaste i raden av BP-fostrade spelare som fått göra sitt första framträdande i svensk elitfotboll. Denna gång var det 16-årige Lucas Bergvall som fick göra debut i Superettan när han byttes in istället för Endreas Tesfai på mittfältet.

Lucas Bergvall, född 2006, fick debutera i Superettan. Foto: Viktor Wiklund

När matchklockan hade tickat upp till minut 72 fick till slut BP-fansen jubla på bortaläktaren. Robin Frej drev upp bollen på högerkanten och spelade i sin tur bollen vidare till Oscar Pettersson som på ett tillslag slog ett inlägg längs marken. Inspelet letade sig in centralt i straffområdet där Philip Hellquist dök upp och där han bara hade till att vinkla in bollen i mål. Hellquist som då enbart hade hunnit vara på planen i drygt sex minuter.

Båda lagen försökte därefter att gå för ett avgörande mål, men utan att lyckas åstadkomma detta. När domaren blåste i pipan för sista gången i matchen stod det därmed 1-1 på resultattavlan, vilket även blev slutresultatet.

Nästa match för BP är nu på söndag den 24 juli hemma på Grimsta IP mot Norrby IF. Avspark kl. 13:00.

Örgryte IS – BP 1-1 (0-0)
1-0 (55’) Anton Andreasson
1-1 (72’) Philip Hellquist

Domare: Andreas Dufva-Johansson
Publik: 3216
Varningar: (BP): Oscar Krusnell, Robin Frej, Gustav Sandberg Magnusson. (Örgryte): Alexander Ahl Holmström, Hampus Dahlqvist, Marcus Haglind Sangré.

BP:s laguppställning:
Jonas Olsson – Monir Jelassi (Robin Frej 33′), Alexander Abrahamsson, Amadeus Sögaard, Oscar Krusnell (Axel Wallenborg 85′) – Endreas Tesfai (Lucas Bergvall 66′), Samuel Leach Holm, Wilmer Odefalk (Gustav Sandberg Magnusson 85′) – Oscar Pettersson, Nikola Vasic (Philip Hellquist 66′), Marijan Cosic