En finalplats i potten för U19

En finalplats i potten för U19

Share

En finalplats i potten för U19

Närhelst IFK Göteborg (Blåvitt) dyker upp är det ofrånkomligt att minnen av leriga fotbollsben, omöjliga segrar och en ny kompasskurs i svensk fotboll checkar in. Och kanske är Tor ...

Närhelst IFK Göteborg (Blåvitt) dyker upp är det ofrånkomligt att minnen av leriga fotbollsben, omöjliga segrar och en ny kompasskurs i svensk fotboll checkar in. Och kanske är Torbjörn Nilson den som står längst fram i kön av profiler, för oss fotbollsromantiker, som i sann ”vi-mot-resten-av-världen”-anda personifierade framgångssagan Blåvitt när de marinerade Europa i svensk lagmoral. Då höll nog alla på Blåvitt, lite som vi slöt upp bakom Stenmark i pisten.

Vem som gör mest avtryck i juniorallsvenska semifinalen mellan BP och Blåvitt återstår att se, många är kallade och ska man lasta in chipsen på någon är det nog de duktiga målvakterna som kan göra skillnad. Senaste mötet lagen emellan var i Ligacupens slutspel i mars då BP avgjorde en jämn tillställning på straffar efter att Blåvitt kvitterat BPs 2-1 ledning sent i matchen.

Blåvitt har ett par kryss och en förlust på sina fem senaste matcher emedan BP har en förlust och resten segrar på sina fem senaste matcher.

Dalibor Savic och Erik Engberg har som vanligt noggrant förberett sig och laget på slutspelet och bevakat en match på plats för att skapa sig en uppfattning om och respekt för lördagens gäster.

Erik Engberg inför semifinalen
– Hemma på Grimsta är vi bra och vi ser fram emot matchen. Vi har en tydlig spelidé och vill spinna vidare på den, samt sätta den matchplan vi gemensamt tagit fram inför helgens match. Vi är laddade för två matcher till!

Matchinfo Juniorallsvenskan Semifinal
BP – IFK Göteborg
Lördag 21 oktober 13:00
Grimsta IP
Fri entré

Matchen direktsänds via Facebook.com/brommapojkarna