Decimerat BP höll en poäng mot Öster

Decimerat BP höll en poäng mot Öster

Share

Decimerat BP höll en poäng mot Öster

Det hettade till strax innan paus, ett decimerat BP fick ligga på försvar under hela andra halvlek, men BP lyckades reda ut stormen och får med sig en poäng från den viktiga match ...

Det hettade till strax innan paus, ett decimerat BP fick ligga på försvar under hela andra halvlek, men BP lyckades reda ut stormen och får med sig en poäng från den viktiga matchen mot Östers IF.

Text: Peter Appelquist Foto:

Gästerna har första kvarten där de lyckas skapa ett knippe hörnor som blir halvfarliga. BP växer in i matchen och växlar upp spelet, dock med lite för lågt tempo för att hota, inledningsvis.

BP fortsätter dock stadigt att växa och strax innan paus hettar hela matchen till. Ett snabbt anfall, orkestrerat av en hög bollvinst av Alexander Nilsson, leder till att bollen landar hos Dusan Jajjic som placerar in BPs ledningsmål med en bredsida.

Bara minuter senare kommer Fritiof Björkén inflygande med ett utsträckt ben i en duell. Efter rådfrågan med assisterande domare så tilldelas ”Fritte” ett rött kort och får lämna planen. I samma sekvens blir även Roberth Björknesjö uppvisad på läktaren, efter att ha lagt sig i diskussionen.

I andra halvlek ska Öster, med en spelare mer på planen, föra tillställningen och tvingar ner BP i rejält låga försvarspositioner. Östers press ska även resultera. Efter ett bolltapp och med det en snabb omställning så kan David Johannesson nicka in kvitteringen. Samma Johannesson har senare ett skott i ribban.

Öster matar inlägg och anfall, BP skickar längre bollar och vinner några inläggsfrisparkar.

Superettan
BP – Östers IF
1-1 (1-0)
Mål: BP: Dusan Jajic ÖIF: David Johannesson
Varningar: ÖIF: James Keene
Utvisning: BP: Fritiof Björkén

BPs lag: Hampus Elgán – Fritiof Björkén, Marcus Hansson, Ali Suljic, Billy Nordström – Adam Gradén, Gustav Sandberg Magnusson, Markus Gustafsson, Alexander Nilsson – Dusan Jajic (Albin Linnér, 70), Liliu (Isac Lidberg, 64)