DAM: Motståndarkollen på Djurgårdens IF

DAM: Motståndarkollen på Djurgårdens IF

Share

DAM: Motståndarkollen på Djurgårdens IF

Dags för den sista hemmamatchen innan det lite längre sommaruppehållet i OBOS Damallsvenskan och det vankas derby på Grimsta söndag 30 juni 13:00. Vi tar en titt på motståndarna, ...

Dags för den sista hemmamatchen innan det lite längre sommaruppehållet i OBOS Damallsvenskan och det vankas derby på Grimsta söndag 30 juni 13:00. Vi tar en titt på motståndarna, Djurgårdens IF. Köp biljett här.

Historia
Djurgårdens damlag har en lite spretig men även framgångsrik historia, om än en del år tillbaka i tiden när vi skriver detta, 20 år har gott sedan SM-guldet 2004, som var det andra raka inom ramen för samarbetet med Älvsjö AIK. Laget var en sammanslagning av de två seniorlagen i två olika föreningar, en lösning som alltså gav guld två säsonger. Det har blivit tre cuptitlar, senast 2005. Efter silvret 2007 har resultaten stadigt blivit sämre och 2012 åkte laget ur OBOS Damallsvenskan. Det blev tre säsonger i Elitettan innan återkomsten inför säsongen 2016. Sedan dess har den bästa placeringen varit en sjätteplats.

Trupp
Starkast lysande stjärna för stunden är norska Therese ”Sessy” Åsland som noterats för fem mål i år. I truppen noterar vi även BP-fostrade Alexsandra Lobanova som gör sin andra säsong i Djurgården. Laget tränas av tidigare BP-tränaren Marcelo Fernandez.

Form
Det är två lag som inte riktigt fått med sig resultaten på sistone. På de senaste fem matcherna har Djurgården samlat ihop fyra poäng, varav en seger mot AIK på hemmaplan, det har sedan dess passerat tre seriematcher som alla slutet med förlust. 1-4 mot BK Häcken följdes av 1-2 mot Kristianstads DFF och 0-1 mot Piteå IF. Djurgården återfinns på femte plats i tabellen, men det är hela åtta poäng upp till fjärdeplatsen och fyra poäng till BP på tiondeplatsen.

Senaste mötet
2023 spelades båda mötena mellan BP och Djurgården på Grimsta eftersom Djurgårdens ordinarie hemmaarena inte var tillgänglig. Djurgården vann den ena matchen med 2-1 medan det blev 2-2 i den andra. Två jämna matcher med marginalerna på Djurgårdens sida alltså. I vintras möttes lagen i träningsmatch, då vann BP med 2-1.