DAM: Inför BP – Växjö

DAM: Inför BP – Växjö

Share

DAM: Inför BP – Växjö

En intensiv matchperiod avslutas med hemmamatch mot Växjö på söndagseftermiddagen. Det blir en kamp mellan två lag som båda har inlett OBOS Damallsvenskan starkt. Text: Tore Kl ...

En intensiv matchperiod avslutas med hemmamatch mot Växjö på söndagseftermiddagen. Det blir en kamp mellan två lag som båda har inlett OBOS Damallsvenskan starkt.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Startelvan mot Piteå. Övre raden: Wärulf, Olsson, Ahlberg, Andrup, Thörnqvist, Koivunen; nedre raden: Olai, Bengtsson, Blom, Ölvestad, Karlsson)

Efter fem omgångar har BP fått ihop fem poäng. Med tanke på motståndet är det nog många som är förvånade, men laget har flera gånger om visat att man är redo att ta upp kampen med alla lag. Hemma på Grimsta har man lyckats hålla nollan i tre matcher och på söndag eftermiddag är det dags för en ny hemmamatch. Än en gång ser motståndet svårt ut på papperet med ett Växjö som har imponerat i säsongsstarten. Det har varit en intensiv period för alla lag med match mitt i veckan, så nu gäller det att ha både mental och fysisk styrka att orka med ännu en match med full koncentration.

I BPs matchtrupp saknas fortfarande Ellen Toivio som är sjuk.

Motståndarna
Växjö Damfotbollsförening är en knappt tio år gammal förening som bildades när Växjö FF slogs samman med Hovshagas AIF:s damsektion. 2018 debuterade man i högsta serien och har nått en sjätteplats som bästa resultat. 2022 var laget nere i Elitettan och vände och förra året kom man på åttonde plats. Årets säsong började bra med tre segrar och en förlust, men i veckan åkte man på en 0-3-förlust mot Häcken på hemmaplan.

Välkommen att stötta laget på Soliga Grimsta! Biljetter köper du här. Avspark redan kl 13. Matchen streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. För löpande resultatredovisning hänvisas till apparna ”BP Live”, ”Min fotboll” eller till fotbollsförbundets hemsida .

BPs matchtrupp
1 Anna Koivunen (mv), 20 Alia Skinner (mv), 3 Julia Olsson, 4 Emilia Hjertberg, 5 Wilma Wärulf, 6 Fanny Hjelm Rönnlund, 7 Sara Olai, 8 Alice Ahlberg, 9 Line Wessman, 12 Tuva Ölvestad, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Elsa Karlsson, 16 Ellinor Johansson, 17 Augusta Priks, 18 Ida Bengtsson, 19 Vera Blom

OBOS Damallsvenskan, omgång 6
BP – Växjö DFF
Söndag 12 maj kl 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby