BP Volkswagen Cup drar igång

BP Volkswagen Cup drar igång

Share

BP Volkswagen Cup drar igång

Månader av planering når sin kulmen. 16.00 drar BP Volkswagen Cup 2017 igång med många matcher på Grimsta IP, Hässelby IP och Hässelby Gårds Bollplan. Följ resultaten på bpvolkswag ...

Månader av planering når sin kulmen. 16.00 drar BP Volkswagen Cup 2017 igång med många matcher på Grimsta IP, Hässelby IP och Hässelby Gårds Bollplan. Följ resultaten på bpvolkswagencup.se.

Cupen samlar lag från sex länder i fyra olika klasser. Flickor födda 2006 är den enda klassen för flickor.
– Vår ambition för kommande upplager av BP Volkswagen Cup är att det kommer vara lika många flicklag som pojklag i cupen, säger Oscar Therén, Arrangemangsansvarig i BP.

För pojkar är det tre klasser, var för i åldrarna 11, 10 och 9. Lagen kommer från Sverige, Finland, Norge, Danmark, Lettland och Ungern och är alla av hög kvalité.
– Enligt Svenska Fotbollförbundets regler får vi inte utse segrare, men självklart kommer det att bli bra tempo i matcherna och kanske blir varje match som en final, säger Oscar Therén.

BP har med sex lag fördelade på de fyra åldersklasserna. De äldsta pojkarna är två BP-lag med och spelar matcher under helgen.

Grimstas faciliteter nyttjas till max under helgen. Den nya huvudläktarens utrymmen kommer att användas och bland annat serveras alla måltider för lagen i läktarens hospitality-utrymmen med utsikt över Grimsta.
– Det är ett stort pussel att lägga, och jag kommer inte kunna andas ut förrän alla lag har kommit hem på söndag kväll. Men det är verkligen kul med cup.
– Jag ser fram emot en fin helg i Västerort, sammanfattar Oscar Therén.

BP vill passa på att tacka våra samarbetspartners och särskilt tack till Volkswagen som är turneringens huvudpartner.