BP vinnare i årets sista match

Det blev en lyckad resa upp till Piteå för BP. Tre poäng, en skytteligavinst och A-lagsdebuter för egna produkter när BP slog Piteå IF med 3-1. I årets sista match begav sig he ...

I årets sista match begav sig herrlaget norrut för ett möte med Piteå IF. Med ett par bortfall i truppen fick BP-fostrade spelarna Lucas Bergvall, 15, och Felix Strängborn, 19, varsin plats på avbytarbänken.

BP inledde matchen helt klart starkast och den första halvleken dominerades av BP. Rättvist tog BP ledningen efter en kvart när Rodin Deprem plockade ner ett inlägg för att sedan slå in 0-1 med vänstern. Rodin hade en egen match i matchen mot Piteås Pashang Abdulla som båda slogs i toppen av skytteligan av Ettan Norra. Abdulla hade gjort 19 mål innan den sista omgången medan Rodin stod på 18 kassar. Efter 35 minuter hade Rodin övertagit ledningen i skytteligan när han även gjorde 0-2 för BP. Denna gång stod Monir Jelassi för ett fint förarbete på högerkanten när han tog sig förbi sin motståndare för att sedan slå in ett perfekt inlägg till Rodin.

Alexander Lundin i BP-målet hade en lugn första halvlek men precis innan pausen fick Piteå ett fint läge på en fast situation. Men då var Lundin snabbt nere med högerhanden för att stöta undan bollen.

Lundin kunde tyvärr inte göra så mycket när Pashang Abdulla i inledningen av den andra halvleken kom fri och kunde rulla in en reducering för Piteå.

Piteå kom egentligen aldrig nära en kvittering och istället kunde Samuel Leach Holm ge BP lite andrum när han med ett drömmål gjorde 1-3. Målet var fantastiskt likt Samuels kanonskott mot Östersunds FK i cupen tidigare i höst. Lite till vänster avlossade Samuel bössan och bollen drog sig ifrån målvakten och rakt upp i högra krysset, otroligt vackert.

Mot slutet av matchen fick även BP-fostrade Lucas Bergvall och Felix Strängborn hoppa in för att göra sina A-lagsdebuter. Lucas och Felix gjorde därmed Jardell Kanga, Teo Grönborg, Nils Wallenberg och Wilmer Odefalk sällskap i att vara BP-tonåringar som fått debutera i Ettan Norra under 2021.

Matchen slutar 3-1 till BP vilket gör att BP sätter punkt för årets säsong i Ettan Norra och slutar på imponerande 74 poäng. BP:s sejour i Ettan blir tvåårig. Nästa år spelar man i Superettan.

Rodin Deprem gör 20 mål i Ettan Norra och blir delad skytteligavinnare tillsammans med Piteå IF:s Pashang Abdulla.

Piteå IF – BP
1-3 (0-2): 0-1 Rodin Deprem 16′, 0-2 Rodin Deprem 35′, 1-2 Pashang Abdulla 49′, 1-3 Samuel Leach Holm 75′.

BP:s laguppställning
Lundin – Sögaard, Elfgren Nyström (Helg), Frej, Krusnell – Zlotnik (Wallenberg) – Jelassi (Gustafsson), Sandberg-Magnusson, Hellquist (L. Bergvall), Leach Holm (Strängborn) – Deprem

3 assist: Jardell Kanga, Simon Helg
2 assist: Christer Gustafsson, Alexander Seger, Jesper Ceesay, David Zlotnik, Amadeus Sögaard, Gustav Sandberg-Magnusson
1 assist: Martin Falkeborn, Ali Suljic