BP vann mot Trelleborgs FF – seriesegern säkrad
Foto: Erik Bjernulf

BP vann mot Trelleborgs FF – seriesegern säkrad

Share

BP vann mot Trelleborgs FF – seriesegern säkrad

Söndagseftermiddagen bjöd på säsongens sista bortamatch när BP mötte Trelleborgs FF på bortaplan. BP vände underläge till seger med 2-1 och är därmed klara seriesegrare av Superet ...

Söndagseftermiddagen bjöd på säsongens sista bortamatch när BP mötte Trelleborgs FF på bortaplan. BP vände underläge till seger med 2-1 och är därmed klara seriesegrare av Superettan 2022. Målen för BP sattes av Oscar Pettersson och Tim Söderström.

Under veckan som gått har BP verkligen fått fira sitt avancemang till Allsvenskan. Laget fick direkt två dagars ledighet och har därefter förberett sig för att möta Trelleborgs FF. När man väl kunde konstatera att det blir spel i Allsvenskan 2023, så har nästa mål för laget varit att även säkra seriesegern. Inför söndagens drabbning krävdes en poäng för att även uppnå det målet denna säsong.

Jämfört med föregående omgång fick tre nya spelare chansen från start. Alexander Abrahamsson, Lucas Bergvall och Philip Hellquist fick denna gång gå ut till avspark iklädda matchtröjor istället för överdragskläder.

Trelleborgs FF rivstartade i matchen. Redan efter två minuter på matchklockan hade de ett avslut i ribban, och bara en dryg minut därpå hade de sedan en boll i mål. En längre frispark lyftes in mot den bakre stopen och styrdes mot BP-målet, men där Alexander Abrahamsson sedan olyckligt nog petade bollen i eget mål istället för att rensa bort denna.

Hemmalaget fick sedan ribban att darra vid ytterligare ett tillfälle under matchens första dryga halvtimme när Liam Olausson fick se sitt avslut gå i överliggaren. Därefter var det BP som spelade upp sig och efter några skottförsök kom så läget för BP att kvittera i matchen. Samuel Leach Holm slog en längre boll till Oscar Pettersson från en position bak i banan. Han sög ned bollen vid fötterna, vek in från högerkanten, avlossade vänsterkanonen vid straffområdetslinjen och fick sedan bevittna när bollen letade sig i mål intill den högre stolpen.

I den andra halvleken var det BP som tog tag i taktpinnen. Bollen rullade mestadels mellan de rödsvarta spelarna och man kom fram till ett gäng halvchanser, men utan att få riktig nätkänning. Det krävdes en inbytt Tim Söderström för att få hål på motståndarna ännu en gång. Ett inlägg mot den bakre stolpen uppfattades av Tim som mötte bollen med pannan och som från en något svår vinkel ändå kunde nicka den i mål. BP hade därmed vänt matchen från 0-1 till 2-1.

BP fredade sitt mål på bästa möjligt sätt och när slutsignalen ljöd var det 18:e gången för säsongen som BP gick vinnande ur en seriematch. I och med att Halmstads BK förlorade i helgen innebar denna seger även att det är klart att BP vinner Superettan 2022.

Kvar återstår nu endast säsongens sista match. På lördag den 5 november kl. 17:00 väntar Örgryte IS hemma på Grimsta IP.

Trelleborgs FF – BP 1-2 (1-1)
1-0 (4’) Självmål
1-1 (39’) Oscar Pettersson
1-2 (83’) Tim Söderström

Domare: Magnus Lindgren
Publik: 724
Varningar: (Trelleborgs FF): Haris Brkic

BP:s laguppställning:
Jonas Olsson – Monir Jelassi (Theo Bergvall 61′), Alexander Abrahamsson (Robin Frej 82′), Amadeus Sögaard, Oscar Krusnell – Gustav Sandberg Magnusson, Samuel Leach Holm, Lucas Bergvall (Wilmer Odefalk 82′) – Oscar Pettersson, Philip Hellquist (Nikola Vasic 61′), Marijan Cosic (Tim Söderström 61′)